Nieuwjaarsduik roept Harderwijkers op om te helpen

Op de eerste dag van het nieuwe jaar 2022 is er in Harderwijk weer een nieuwjaarsduik. De organisatie is blij dat het evenement, dat vorig jaar helaas niet door kon gaan, komend nieuwjaar wel weer mag. 

Mensen die mee willen doen, moeten een QR-code laten zien. Ook is er beperkt ruimte voor bijvoorbeeld de Nieuwjaarsduik Xtreme, waarbij deelnemers kopje onder gaan in het Veluwemeer en afsluiten met een ijsbad

De Harderwijker Nieuwjaarsduik is al jarenlang een gratis evenement voor deelnemers. Dat wil de organisatie graag zo houden. Door de langlopende Corona epidemie, loopt de organisatie echter tegen wat extra kosten aan. Normaliter worden locale horeca bedrijven benaderd voor een bijdrage, maar de organisatie wil die dit jaar graag ontzien. "Zij hebben het al lastig genoeg", zegt de organisatie in een bericht op Facebook.

Er zijn een paar bedrijven die de club financieel ondersteunen, maar ze zijn er nog niet. "We kunnen uw particuliere steun hard gebruiken", aldus de organisatie. Via een sponsoractie kunnen mensen een bedrag naar keuze doneren, in ruil daarvoor krijgen ze twee Unox mutsen als trofee.

Via deze link kan er gedoneerd worden.

Nieuwsjaarsduik Harderwijk