Nieuwe regisseur Podiumspektakel

Na drie succesvolle edities van het Podiumspektakel liet regisseur Ineke de Geus weten zich meer te willen richten op kleinschaliger producties en dat ze daarom afscheid neemt. Het bestuur van het Podiumspektakel moest dus op zoek naar een nieuwe regisseur en heeft die nu ook gevonden: Job de Roo.

Job de Roo is afgestudeerd aan de opleiding theaterdocent aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Tijdens zijn studie is hij begonnen met het maken en regisseren van verschillende producties. 'Het maken van theater is voor mij een voorrecht. Theater biedt de kans om mensen direct aan te spreken. Om ze te raken op een manier die we nooit kunnen voorspellen, maar altijd zullen omarmen. Theater geeft geen antwoorden, theater roept vragen op. De nieuwsgierigheid naar onbekend terrein bieden, naar wat achter de horizon ligt. Verder kijken dan je neus lang is. Dit is mijn motto bij het maken van voorstellingen.'

Job werkte onder andere mee aan de succesvolle voorstelling Holstmeer, gespeeld door de gevangenen van de PI Leeuwarden, de meiden van slachtofferhulp Fier en acteurs in het politiebureau aan de Holstmeerweg in Leeuwarden. Hij was de co-regisseur van de voorstelling De Joodse Bruiloft.

Ook regisseerde hij op locatie de musical Oorlogswinter, naar het boek van Jan Terlouw. Wat openluchtvoorstellingen betreft heeft Job zijn sporen verdiend: hij is al jaren actief bij verschillende “iepenloft” (openlucht) voorstellingen in Friesland. Job heeft een 'Gouden Gurbe' (prijs voor iepenloftvoorstellingen van de cultuurredactie van de Leeuwarder Courant) gewonnen voor beste iepenloftvoorstelling in 2022.

Naast zijn werkzaamheden als maker is Job ook werkzaam bij het Friesland College op de theateropleiding waar hij vakinhoudelijke lessen verzorgt. Sinds 2022 is Job artistiek leider van stichting Wolf, een theaterstichting die is opgericht op initiatief van Job.