Nieuwe Nederlanders doen mee met NLdoet

Met veel enthousiasme hebben oud-vluchtelingen die in Harderwijk, Ermelo en Zeewolde een nieuwe toekomst gaan opbouwen, met participatiescoaches van Sociale Dienst Veluwerand en begeleiders van Vluchtelingenwerk in Harderwijk de tuin en het gebouw van de Stedelijke Harmonie onderhanden genomen tijdens NLdoet op vrijdag 10 maart. 

Binnen korte tijd veranderde de tuin in een prachtig voorjaarsplaatje. Ook de ramen en oefenruimte van de Stedelijke Harmonie werden flink onderhanden genomen met stofzuiger, bezem en sop.

In Ermelo was het enthousiasme niet minder en werden in het Pakhuis bewegwijzeringsborden gemaakt samen met mensen van de Sociale Dienst Veluwerand en Nieuwe Nederlanders. In Zeewolde is men bezig geweest met onder andere het onderhoud van het Natuurpad van het IVN. 

Door samen de handen uit de mouwen uit te steken is de Harmonie en het Pakhuis en het IVN Zeewolde goed geholpen met de tuin, grote schoonmaak, Natuurpad en nieuwe borden. Maar het doel van de dag was vooral ook om elkaar goed te leren kennen.

Het Oranje Fonds organiseert volgend jaar op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Lees hier het artikel over B&W NL Doet in de Oude Synagoge