Nieuw Theaterprogramma Theater Harderwijk

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van Theater Harderwijk is weer van start gegaan.

Voor het eerst in jaren ontvangt het theater weer een (internationaal) balletgezelschap, is er aanbod voor speciale doelgroepen en over aansprekende thema’s en gaan “echte mannen” uit de kleren op de Harderwijkse bühne.

Naar het boek van
Het seizoen begint op 4 oktober met een reeds uitverkochte ‘Omdenken’-theatershow met auteur Berthold Gunster. Verderop in het seizoen zien we meer boekbewerkingen voor het theater zoals het populaire verhaal van ‘Hendrik Groen’ en ‘Ma’ naar het boek van Hugo Borst over Alzheimer. Voor de kinderen komen verhalen echt tot leven op het toneel in ‘Welterusten, Kleine Beer’ en ‘Dummie de Mummie’.
 
Belevingstheater
Met speciale aandacht voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking wordt de Vischafslag in Harderwijk twee dagen lang omgetoverd tot bijzondere theaterlocatie. Het belevingstheater start al bij binnenkomst met een zintuigenprikkelend parcours en aansluitend is er een avontuurlijke voorstelling. Dit is niet de enige buitenlocatie die het theater dit seizoen inricht als gelegenheidstheater. Niemand minder dan Trijntje Oosterhuis reist een aantal kerken in Nederland af voor haar exclusieve kersttournee. De Plantagekerk is haar decor in Harderwijk. De kerk op het Sonnevanck-terrein zal dienst doen als theaterlocatie voor een muziekvoorstelling met vele tijdloze Nederlandse liedjes gezongen door Tony Neef en Maaike Widdershoven.
 
Musicals
Na Broadway en het Engelse West-End komt de hitmusical ‘The Full Monty’, over de werkloze arbeiders die hun geld verdienen met een strip act, nu óók naar Harderwijk. Tevens komt de geroemde musical ‘You’re the Top’ over het levensverhaal van Cole Porter terug in de theaters met in de hoofdrol Paul Groot. In de familiemusical ‘Hans & Grietje’ zien we een eigentijdse bewerking van het bekende sprookje.
 
Cabaret
Cabaretminnend Harderwijk kan ook zijn hart weer ophalen in de maanden die komen gaan. De gevestigde orde, zoals een Youp van ’t Hek, Veldhuis & Kemper en Daniël Arends, wordt afgewisseld met nieuw talent als, winnares van de jury & publieksprijs Camaretten, Anne Neuteboom. Voor de liefhebber is er een speciaal Humor College waarin het publiek zijn eigen humorstijl ontdekt.
 
Theatercollege’s, muziek, toneel, ballet, cabaret, voor de jeugd, gevestigd en vernieuwend, licht en zwaar, in en buiten het theater, kortom; voor ieder wat wils. Kijk voor het volledige programma en kaarten op www.theaterharderwijk.nl