Nieuw raadslid voor GroenLinks Harderwijk

​Met ingang van de raadsvergadering van 28 januari volgt Matthijs van der Mannen GroenLinks raadslid Yvonne Klein Rouweler op.

Yvonne stopte als raadslid voor GroenLinks in Harderwijk, omdat de vele werkzaamheden niet meer te combineren waren met haar baan en privéleven.

Het bestuur van de afdeling GroenLinks Harderwijk-Hierden is verheugd dat ze kunnen meedelen dat Matthijs bereid is om zich enthousiast inzetten als fractielid tot aan de verkiezingen in 2022. Zo blijft in de gemeenteraad en het geluid van GroenLinks klinken in de raads- en commissievergaderingen.

GroenLinks blijft zich inzetten voor meer Groen en een Links sociaal beleid. Voor een inclusieve samenleving met zorg en aandacht voor de wereld om ons heen en voor elkaar. Matthijs wordt door meerdere leden van de afdeling zo snel mogelijk ingewerkt, zodat hij zijn taak goed kan gaan vervullen. Hij wordt onder andere gesteund door fractievertegenwoordiger Kim Hartman en de op korte termijn als fractievertegenwoordiger te installeren Sandra van Hulsen.

Zij zullen naast het voorbereiden van de raadsvergaderingen, de commissievergaderingen bijwonen. De benoeming van Matthijs tot gemeenteraadslid heeft tot gevolg dat hij niet langer voorzitter kan zijn van het afdelingsbestuur. Vooralsnog blijft deze functie onbezet en zullen de overige bestuursleden de taken van Matthijs onderling verdelen.

Matthijs