Nieuw Jeugddossier Noord-Veluwe van start

Vanaf nu krijgen alle kinderen en jongeren in de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek een centraal Jeugddossier. Dit Jeugddossier start vanaf de geboorte en loopt mee tot 18 jaar. Ouders en jongeren krijgen zelf toegang tot het dossier.

Online toegang tot dossier van je kind

Het Jeugddossier is gemaakt door de drie organisaties die samenwerken in de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) op de Noord-Veluwe. Dit zijn GGD Noord- en Oost-Gelderland, Icare Jeugdgezondheidszorg en Stichting Jeugd Noord-Veluwe. Ouders (en jongeren vanaf 12 jaar) krijgen toegang tot het online jeugddossier via portaal.jeugdnoordveluwe.nl. Om te kunnen inloggen heb je je DigiD nodig.

In het portaal kunnen ouders online afspraken met het consultatiebureau maken. De gegevens over groei en vaccinaties zijn er in te zien, maar ook kun je nalezen wat er met het CJG besproken is. Je kunt ook zelf informatie toevoegen aan het Jeugddossier, en vragen stellen. Het CJG hoopt hierdoor beter aan te sluiten bij vragen over groeien en opvoeden.

Meer weten over het Jeugddossier?

Kijk voor meer informatie op de startpagina van portaal.jeugdnoordveluwe.nl.