Nieuw arbeidsmarktbeleid voor Harderwijk

Het college van B&W Harderwijk heeft ingestemd met het nieuwe Arbeidsmarktbeleid Harderwijk.

Met het nieuwe beleid wil het college de afstemming tussen de vraag naar en het aanbod van arbeid verbeteren. Er worden daarvoor
diverse acties uitgezet. Met het nieuwe beleid wil het college ook de economie in Harderwijk versterken en het vestigingsklimaat verbeteren.

Aanleiding voor het opstellen van het nieuwe arbeidsmarktbeleid is o.a. de invoering van de Participatiewet in 2015. Gemeenten kregen nieuwe taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. De gemeente streeft ook naar het vergoten van de kansen op een baan op langere termijn.

Participatiewet en Sociaal Akkoord

De Participatiewet en de Wet banenafspraak uit het Sociaal Akkoord brengen voor de gemeente Harderwijk een belangrijke verandering met zich mee. Het gaat daarbij om mensen die (nog) niet altijd naar vermogen (kunnen) meedoen. De gemeente Harderwijk heeft een nieuwe visie op de Arbeidsmarkt opgesteld die uitgaat van talenten en mogelijkheden van mensen. De gemeente Harderwijk kijkt daarbij zowel naar het aanbod van arbeid als naar de vraag naar arbeid.

Duurzame arbeid

Het college wil dat Harderwijk een zeer aantrekkelijke vestigingsplaats wordt voor bedrijven. De samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt wordt verbeterd. “Zo proberen we er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen op de arbeidsmarkt en dat bedrijven de kans krijgen te groeien en banen te creëren”, aldus wethouder Christianne van der Wal. “Al met al willen we dat er meer en duurzame banen komen, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt!”