Nel Gerritsen legt voorzittershamer Cliëntenraad neer

Door Leonie Janssen - Na 18 jaar voorzitter te zijn geweest van de Cliëntenraad van de Sociale Dienst Veluwerand nam Nel Gerritsen donderdag 25 juni  afscheid.

Als dank  bood de Sociale Dienst haar een afscheidsreceptie aan waar menig oud-wethouder en andere direct betrokkenen Nel kwamen bedanken voor haar inzet al die jaren.

Huidig VVD-wethouder Christianne van der Wal prees Nel om haar betrokkenheid, haar scherpte, inzicht en solidariteit. “Door jouw kritische houding houd  je ons scherp, we weten dat je streng kan zijn, maar altijd rechtvaardig”, aldus van der Wal. 

Zowel van der Wal als Sjoerd Osinga, directeur van de Sociale Dienst, spraken de hoop uit een beroep op Nel te mogen doen en of zij vooral commentaar wil blijven geven op het reilen en zeilen binnen de gemeente. “Dat sowieso” sprak Nel.

Alle bezoekers waren het er met name over eens dat  Nel vooral zal worden gemist om haar eeuwige inzet voor de medemens vooral wanneer zij het gevoel heeft dat er sprake van onrecht is. “Dan heb je haar liever als vriend dan vijand”. Wie Nels opvolger wordt is vooralsnog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk wordt het wederom een vrouw.

Alweer geruime tijd kent menigeen Nel van Nels Kledingservice aan de Landbouwlaan waar mensen met een uitkering voor zeer weinig terecht kunnen voor tweedehands kleding en schoenen. Daar ligt nu Nels passie. Zij wordt daarin bijgestaan door een grote groep vrijwilligers ook allen aanwezig bij dit afscheid. Als cadeau kreeg Nel van Sjoerd Osinga een duidelijk uithangbord voor haar Kledingservice zodat deze niet gemist kan worden.

Foto: Frits Sparnaaij