Nederland Leest in november: één maand, één thema Robotica

Nederland Leest de toekomst, van 1 tot en met 30 november 2017. 

Robotica is nadrukkelijk een thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen technische bedrijven, maar ook zorginstellingen, onderwijsinstellingen, landbouw, culturele instellingen en zelfs de lokale middenstand hebben er mee te maken.

De robots waren al een eeuw geleden voorspeld, maar ze komen er nu echt in grote getale. Waar eindigt dit? 
 
Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert verschillende activiteiten in het kader van Nederland Leest. Onder het motto: geef je mening, krijg een boek, geeft de Bibliotheek de bestseller Ik, robot van Isaac Asimov cadeau (zo lang de voorraad strekt), inclusief een verhaal dat Ronald Giphart samen met een robot schreef.
 
Ik, robot
(4 november, 12.00  uur tot 15.00 uur, Bibliotheek Harderwijk)
Kom op zaterdag 4 november naar het robotfeest Ik, Robot in het Huis van de Stad in Harderwijk! Alleen op deze dag krijg je de kans om kennis te maken én te spelen met heul veul soorten robots! Voor Robotfans een dag vol vernieuwing! Dit grote Robot feest is leuk voor kinderen tot ongeveer 14 jaar en hun ouders. 
 
Boekpresentatie ‘TAGGED’ van Titia Wijbenga
(4 november, 14.00 uur tot 15.00 uur,| Bibliotheek Harderwijk)
Op deze middag wordt in samenwerking met Popschool Harderwijk en uitgeverij In-Outbooks het duoboek TAGGED gepresenteerd in Bibliotheek Harderwijk. TAGGED ‘Slachtoffers’ en TAGGED ‘Daders en Redders’ gaan over hetzelfde verhaal, maar belichten elk perspectieven van andere personages. Het is een thriller voor jongeren en volwassenen, waarbij het unieke is dat iemand de twee boeken tegelijk met bijvoorbeeld een vriend of familielid kan lezen. Lees ook

Filmvoorstelling Robocop (1987, Paul Verhoeven)
(6 november, 20.15 uur tot 22.15 uur, Catharinakapel Harderwijk)
De film 'Robocop' (1987, Paul Verhoeven) wordt vertoond door het Filmhuis Harderwijk in de Catharinakapel. Elke bezoeker krijgt na de film het boek ‘Ik, robot’ van schrijver Isaac Asimov cadeau! (zo lang de voorraad strekt)

Workshop Robots in de zorg
(14 november, 19. 30 uur tot 21.00 uur, Theehuis Ermelo, Slangenkamp 4)
Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert op deze avond een workshop Robots in de zorg. De workshop, interessant voor professionals in de zorg, mantelzorgers, familieleden en overige geïnteresseerden, wordt gegeven door Tom Ederveen van Robots.nu. Tom vertelt over (zorg)robots en laat u kennismaken met de Zora robot.
 
Filmvoorstelling I,robot
(29 november, 20.00 uur tot 22.00 uur, Veluvine, Nunspeet)
Will Smith schittert in deze actie-thriller, gebaseerd op een reeks kortverhalen van Isaac Asimov, de film is geregisseerd door de dynamische Alex Proyas. Will Smith speelt een detective die zich vastbijt in een misdaad die door een robot gepleegd zou kunnen zijn. Naarmate hij zich meer in de zaak verdiept, ontdekt hij een vreselijke bedreiging voor de mensheid. Elke bezoeker krijgt na de film het boek ‘Ik, robot’ van schrijver Isaac Asimov cadeau! (zo lang de voorraad strekt)
 
Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten, kaartverkoop en aanmeldingen: www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl.