Na ruim 40 jaar openbaart bijbelsmokkelaar zijn geheimen bij boekwinkel Oase in Harderwijk

Op zaterdag 5 november presenteert Klaas Muurling zijn boek Avondmaal met ontbijtkoek in de christelijke boekwinkel Oase in Harderwijk. Naast een korte presentatie is er ook tijd voor ontmoeting. Muurling is werkzaam bij stichting Open Doors in Ermelo.

Boekwinkel Oase, voorheen Sjemen, gevestigd in de Smeepoortstraat 15 in Harderwijk is blij met de mogelijkheid om dit boek aan te prijzen

Bernard van Weeghel van Oase: ‘we willen mensen in Harderwijk en omgeving van harte uitnodigen om op 5 november naar de winkel te komen. De boekpresentatie vindt plaats tussen 11.00 en 13.00 uur en er is ook de mogelijkheid om uw gekochte boek door Klaas Muurling te laten signeren en om vragen te stellen. En natuurlijk is er een groot aanbod aan artikelen voor de decembermaand.’

Het boek Avondmaal met ontbijtkoek gaat over de 40 reizen die Muurling maakte. Hoewel hij in 1978 als assistent-boekhouder bij Open Doors aan de slag gaat, reist hij al snel als bijbelsmokkelaar naar de toenmalige Sovjet-Unie en landen in Oost-Europa. Ook zijn vrouw Anneke gaat regelmatig mee op reis. Op een dag wordt het echtpaar zelfs gearresteerd aan de Russische grens. In de jaren die volgen zoekt Klaas regelmatig vervolgde christenen op om hen te bemoedigen. Hij reist van Cuba tot China en van Iran tot Zuid-Soedan. Hij hoort indrukwekkende verhalen en maakt ook zelf van alles mee. Zo levert hij bijbels af in een Russisch werkkamp en viert hij samen met Mexicaanse christenen avondmaal met ontbijtkoek.

Open Doors werd opgericht door de onlangs overleden Anne van der Bijl. Sinds 1955 zoeken medewerkers van Open Doors hun broeders en zusters in de vervolgde kerk op om hen bij te staan (in hun lijden) . De organisatie is actief in zestig landen en is ook bekend door de Ranglijst Christenvervolging, een jaarlijkse publicatie over de stand van zaken van de vervolgde kerk wereldwijd.

Meer informatie over deze boekpresentatie? Bel met boekwinkel Oase, tel. 0341-420771.

Meer informatie over Open Doors vindt u op www.opendoors.nl en op www.opendoors.nl/ontbijtkoek