Na het zwembad van ’s Heeren Loo sluit nu ook het zwembad van Philadelphia Nunspeet

Afgelopen zaterdag werden Karin Huijzendveld, Irma Jannink en Bep Timmer totaal overdonderd door het bericht dat vlak na de sluiten van het zwembad van ’s Heeren Loo, nu ook het zwembad van Philadelphia Nunspeet gaat sluiten. 

“We waren aan het zwemmen met onze dochter Jos toen we het nieuws kregen te horen. Er werd ons verteld dat het zwembad niet meer voldoet aan de eisen en dat opknappen van het zwembad te duur is, aldus Jannink.”

“Voor alle mensen met een beperking is dit een ramp. Het is van belang dat men in een prikkeloze omgeving kan zwemmen en in rust kunnen genieten van het warme water.”

Als noodkreet heeft Huijzenveld een bericht op Facebook geplaatst wat inmiddels al 1800 keer is gedeeld. “We willen graag in gesprek komen met de Raad van Toezicht en ze oproepen een keer mee te zwemmen om van dichtbij te bekijken wat zwemmen voor mensen met een beperking betekend.”

Uitwijken naar de zwembaden als de Sypel of Calluna is volgens Jannink dan ook geen optie: “Deze zwembaden zijn simpelweg te groot. Het is voor veel mensen juist fijn om in een kleinschalig zwembad te zwemmen in kleine groepjes. Zo blijven de prikkels van buitenaf beperkt en kunnen ze in rust genieten van wat er is.”

Door de oproep te plaatsen hopen ze de Raad van Toezicht te bereiken. Ze willen dan ook niet alleen opkomen voor hun dochter Jos, maar voor iedereen die deze sluiting aangaat. “Er worden heel veel mensen geraakt door de sluiting van twee zwembaden in een korte tijd. Er moeten nu 250 cliënten van ’s Heerenloo per bus naar andere zwembaden worden gebracht. De sluiting van nóg een zwembad kunnen en mogen we niet ongezien voorbij laten gaan.”

Lees ook:
Plotselinge en definitieve sluiting zwembad ’s Heeren Loo
Jos Sophie
(Foto: Karin Huijzendveld)