Muziekvereniging Kunst na Arbeid kijkt vooruit! Doe je mee?

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Hierden doet enthousiast mee aan de verkiezing ‘Club van het jaar’ van Rabo ClubSupport. Stem hier op KNA.

De definitie van veerkracht: 'Het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag'

Sleutelwoord in deze verkiezing is veerkracht: ‘Het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag’. Hóe relevant, sinds Covid-19 alles in het (verenigings)leven veranderde, ook bij KNA.

KNA bestond 75 jaar in 2020, had daarvoor veel leuke activiteiten in de steigers staan en zelfs een eigen muziekwerk laten componeren. Alle ideeën moesten in de ijskast en ze gingen net als veel andere verenigingen een onzekere tijd tegemoet. Gelukkig heeft KNA niet alleen de club in stand weten te houden, maar ook heel hard gewerkt aan nieuwe plannen. De vereniging kocht zelfs het ‘Zanglokaal’ aan; over veerkracht en vooruit kijken gesproken! (lees artikel over de koop van het Zanglokaal).

Het afgelopen coronajaar kende vele uitdagingen. De eerste uitdaging: hoe bewaar je de onderlinge connectie? Zoom-avonden met een muzikale quiz of masterclass, plannen maken voor ‘als ze weer mogen’. Dat is het afgelopen jaar continu doorgegaan. De bouwcommissie is bezig met plannen voor uitbreiding en verbouwing van het ‘Zanglokaal’. De actiecommissie bedenkt hoe ze dit financieel gaan dragen, met veel creatieve ideeën, waar je zéker meer van zult horen. De muziekcommissie denkt na over de muzikale koers, de conditie zal toch weer wat moeten worden opgebouwd. Een groep KNA Vitaal denkt na over hoe ze hun vereniging ook na 2030 nog vitaal kunnen houden, een KNA voor de toekomst dus. Kortom: die onderlinge samenhang bij KNA zit wel goed.

Volgende uitdaging: hoe blijft de vereniging relevant voor de achterban? Enkele voorbeelden: op de vroege Paasochtend musiceren voor de ouderen van Hierden. Op Kerstavond verspreid door het dorp muzikanten die ‘Stille nacht’ lieten horen. Oliebollenactie en tompoucenactie door de leden, samen de schouders eronder. Hierden en Harderwijk hebben in het afgelopen jaar met regelmaat van hen gehoord. Natuurlijk hopen ze gauw weer op grotere schaal jun muzikale bijdrage op verschillende podia te kunnen leveren, want muziek troost, verbindt en maakt blij! 

De verkiezing tot Club van jaar is voor KNA een mooie kans om een boost te geven aan het komende veelbelovende jaar. Daarbij kunnen ze jouw steun goed gebruiken! Via onderstaande link kun je stemmen. Ze kijken graag samen met jou vooruit naar een mooi, muzikaal jaar! Doe je mee? 

Breng hier je stem uit!

Muziekvereniging Kunst na Arbeid Hierden