Musical ‘Spijt!’ behandelt thema pesten

Op woensdagavond 25 november is de voorstelling ‘Spijt!’ te zien in Theater Harderwijk, naar het bekende boek van Carry Slee. 

Een aangrijpend verhaal over een jongen die gepest wordt, met een afschuwelijk drama tot gevolg

Alweer twintig jaar geleden schreef Carry Slee het populaire jeugdboek, waarna het in 2013 succesvol is verfilmd en dit najaar als musical wordt verteld. Het is voor het eerst dat het onderwerp pesten op een toegankelijke manier in het theater wordt gebracht. Er wordt de bezoekers een leuke avond bezorgd, maar tegelijkertijd wordt het confronterend duidelijk dat het treiteren en pesten nog steeds een groot probleem is. 

Spijt! de Musical

Het verhaal gaat over Jochem, die continu het doelwit is van pestgedrag. Er zijn weinig klasgenoten die hem bijstaan. David zou wel willen, maar die is ook heel druk met zijn band en zijn verliefdheid op Vera. Op het grote schoolfeest gaat het mis. Jochem wordt dronken gevoerd, David denkt dat Vera met een ander zoent en loopt van het feest weg. Die nacht lijkt Jochem spoorloos verdwenen. Van huis weggelopen. Nergens meer te vinden. David en Vera gaan op zoek en vinden zijn tas bij een meer in de buurt…
 
Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.theaterharderwijk.nl

musical Spijt Carrie Slee Theater Harderwijk