Morgen College knuffelt Longfonds

Het Morgen College Harderwijk zet haar verwen-imago in het nieuwe jaar door. Op donderdag 21 januari 2016 mogen ‘s morgens de longpatiënten uit Noordwest-Veluwe zich er laten vertroetelen door 34 leerlingen van het Morgen College: hand-, haar- en huidverzorging.

Aan het slot volgt een lunch in het college-restaurant met broodjes en lekkers uit eigen keuken en bakkerij.

Beauty- en verwendag

Het kerstdiner voor zelfstandig wonende Careander-patiënten met een geestelijke beperking en daarna de moederverwendag door uiterlijke verzorging van Morgen College, waren al spraakmakend. Nu krijgen de basis- en kaderleerlingen van klas 3 en 4 van deze uiterlijke verzorging, mensen met een longaandoening op bezoek. Docente mevrouw Van Pijkeren was bijzonder enthousiast met het werkgroep-verzoek Noordwest-Veluwe van de patiëntenvereniging Longfonds (voorheen Astma Fonds). Dit wordt in een reeks van jaren de vijfde beauty- en verwendag. Om 09.00 uur is de ontvangst met koffie/thee en iets lekkers. Tegen 09.30 uur volgt de verdeling van de gasten over huidreiniging, handverzorging en haarverzorging (wassen/föhnen). In een roulatieschema duurt elke behandeling 45 tot 50 minuten.

Informatief

In het voortraject zijn diverse leerlingen al in touw. Zo moet leerlinge 4e klas Maya Smessaert het arrangement samen stellen. Oftewel het maken van een draaiboek, routekaart, affiche, uitnodiging enz. voor deze dag. De 3e klas leerlingen Mirjam Venema en Rachel van Cleef zijn weer bezig met hoe een salon in een zorgcentrum moet worden ingericht: prijslijst, public relations, plattegrond enz. Op de dag zelf moet men wel voorzichtig zijn met geurtjes. Veel longpatiënten krijgen het hiervan benauwd. Voor deelname betalen de longpatiënten € 5,00 p.p. Dit is inclusief de lunch in buffetvorm om 12.00 uur. Een aantal leerlingen zal bij de lunch aanwezig zijn.

Voor meer informatie kunnen de longpatiënten zich wenden tot het secretariaat van de werkgroep: e-mail p.winter-pos(at)live.nl of telefoon 06-13833026.
Morgen College knuffelt Longfonds
Leerlingen Morgen College bereiden zich voor op de beauty- en verwendag Longfonds