Mooi nieuws voor Harderwijkse rapper Opiti

De Harderwijkse rapper Opiti kan zijn geluk niet op: hij heeft via het Prins Bernhard Cultuurfonds een bedrag van €4500 gekregen, om zijn muzikale carrière een boost te geven.

Vorige maand reisde (echte naam Obang) samen met Joost Fokkema, de hiphop talentmakelaar van Popschool Harderwijk, af naar een netwerkbijeenkomst van Cultuur Oost om een geweldig idee te pitchen waardoor hij zijn muziekcarrière een kickstart kan geven en professionaliseren en waarbij hij ook andere Harderwijkse makers kan betrekken

Zijn pitch in het kader van 'Meedoen Is De Kunst' was dermate succesvol dat het heeft geresulteerd in dit mooie bedrag van het Prins Bernhard Cultuurfonds. (echte naam Obang) is via Talent House Harderwijk bij U-Create terecht gekomen.

U-Create is een initiatief van Popschool Harderwijk met als doel talentvolle jongeren verder te helpen in hun muzikale carrière en door samen te werken met partijen als Poppunt Gelderland en Cultuur Oost, de Harderwijkse popcultuur regiobreed een boost te geven. Het toegekende bedrag zal worden ingezet om beats, producties, een videoclip, een professionele fotoshoot en artwork te laten maken bij Harderwijkse creatieve makers. Een geweldig initiatief dat daarmee niet alleen zijn eigen carrière een boost geeft, maar ook makers uit de Gemeente Harderwijk ondersteund.

Rapper O.G.
(Foto Stichting Onderstroom)