Mooi mode voor Vrouwen biedt letterlijk elke maat

Door Petronella van het Goor - Geen maat is Charla Dekens en haar coupeuses te gek. “Elke vrouw met een maat vanaf 44 kunnen wij kleden. Wij maken alles op maat, ook voor vrouwen met oedeem.” Dat kan omdat ze in haar kledingzaak Mooi mode voor Vrouwen niet werkt met kledingmerken, maar alles zelf ontwerpt en produceert. 

“Ik heb ruim vier jaar geleden besloten dat ik niet langer merken wil verkopen die produceren in de lage lonen landen. Alles wat in de winkel hangt is zelf ontworpen en in ons eigen atelier gemaakt.” 

Ze krijgt klanten uit heel Nederland. “Dat komt omdat wij ons via Hermina de Vries (@wondervol, red.) op Insta en Facebook laten profileren. Zij toont onze kleding op een hele leuke manier en dat zien veel mensen.” Wel merkt ze dat ze het jongere publiek niet echt bereikt. “Dat vind ik zo jammer. Ik zie regelmatig zulke mooie jonge meiden met een maatje meer die zich in kleding hijsen die gewoon niet voor hun lijf is gemaakt. Ik zou ze zo graag willen kleden.” Eigenlijk wil ze een soort Hermina erbij. Maar dan twintig jaar jonger. “Ben jij een jonge fotogenieke vrouw, op je gemak voor de camera, heb je maat 48 of 50 en spreekt het je aan, kom dan gewoon eens langs om te zien of het klikt”, aldus Charla.

Locatie
Ze heeft al 28 jaar haar eigen winkel. “Ik begon ooit waar nu de ijswinkel het Boerinneke zit, een piepklein winkeltje. In eerste instantie verkocht ik daar ook alleen eigengemaakte kleding, maar stapte later over op een mix tussen eigengemaakt en merk.” Sinds vier jaar zijn alle merken dus de deur uit en schetst/ontwerpt Charla de dagen vol. Het pand waar Mooi Mode nu zit, aan de Schoenmakerstraat 17, ligt niet echt aan de doorgaande winkelroute, maar dat hoeft ook niet. “Stel dat ik aan de Donkerstraat zou zitten, dan had ik wel de hele dag aanloop gehad, maar onze doelgroep heeft het juist nodig om in alle rust, met alle aandacht en met alle ruimte te ‘winkelen’.” Daarnaast zou ze haar huurbaas voor geen goud willen missen. “Hij denkt mee, helemaal in deze Coronatijd. Dat is goud waard.”

Nieuwe collega gezocht
Tijdens de laatste lockdown is een collega elders gaan werken en Charla merkt nu dat de dagen wel erg druk worden. Daarom is ze op zoek naar een collega. Parttime. “Op dinsdag, donderdag en vrijdag, om de week een zaterdag. De werktijden zijn in overleg.” Ze zoekt een spontane, gezellige, creatieve vrouw die van aanpakken weet. “Met oog en oor voor de klant en minimaal maat 46.” Het is in verband met flexibele werktijden wel een pré als de toekomstige collega op maximaal een half uur reisafstand woont. Meer weten? Kijk voor de contactgegevens op mooimode.com.

Charla Dekens Mooi Mode Harderwijk