Mmmm Harderwijk! Muziek, monumenten en een machtig mooie fietstocht

Een weekend boordevol muziek, monumenten en een machtig mooie fietstocht

In het weekend van 11, 12 en 13 september staan drie bijzondere activiteiten op de kalender

U kunt deze uiteraard afzonderlijk bezoeken maar de combinatie staat garant voor een weekend boordevol muziek, monumenten en een machtig mooie fietstocht. Kortom, een weekend om van te smullen: Mmmm Harderwijk!

Jazz on the Corner

Jazz on the Corner is een bijzonder tweedaags jazzfestival met als kers op de taart een optreden van jazzicoon Scott Hamilton, die deze dag bovendien jarig is! Op het podium staan lokale helden zoals Goat Music uit Ermelo en Back on the Corner uit Harderwijk maar ook artiesten met grote naam en faam zoals zangeres Izaline Calister - die op de eerste editie van Jazz on the Corner zorgde voor collectief kippenvel, King of the World, The Jazzinvaders en The Soul Snatchers. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de liefde voor de jazzmuziek en alle stijlen die daar daartegenaan schurken. Dagkaarten kosten in de voorverkoop € 17,50 en voor slechts € 32,50 hebt u een entreekaart voor beide avonden.  Kijk voor meer informatie op www.estrado.nl. 

Open Monumentendag

Op 12 en 13 september wordt aandacht besteed aan de landelijke Open Monumentendag. Op zaterdag openen tientallen monumenten hun deuren en op zondag 13 september starten vanuit het Stadsmuseum enkele stadswandelingen. De binnenstad puilt uit van prachtige monumenten. Schitterende panden met een rijke historie en daarmee een interessant verhaal. Wist u bijvoorbeeld dat Harderwijk ten tijde van de Hanze beschikte over vijf stadspoorten? En kent u het verhaal achter de gebrandschilderde ramen van de Catharinakapel? Het thema is dit jaar ‘Kunst&Ambacht’ en dit leent zich uitstekend voor doe-activiteiten/workshops.

Het programma, dat nog wordt samengesteld, beperkt zich niet tot Harderwijk. Ook in Hierden bevinden zich enkele mooie panden die worden opgenomen in de route van monumenten die te bezichtigen zijn. De brochure is vanaf begin september af te halen bij de VVV, gevestigd in de bibliotheek aan de Academiestraat. Kijk voor meer informatie op www.harderwijkaltijdwelkom.nl.

Waterfronttour

Op zondag 13 september wordt het wielerevenement de Waterfront Tour voor de tweede keer gehouden. Vanaf de rand van het Waterfront van Harderwijk kan jong en oud, recreatieve fietser en sportieve fietser, genieten van zorgvuldig uitgestippelde routes over de mooie Veluwe. Voor fanatieke wielrenners is begeleiding door motorfietsers geregeld. Er zijn routes van 30 of 50 km (recreatief) en de sportieve rijders hebben een tocht van 80 of zelfs 120 km in het vooruitzicht.

Alle deelnemers kunnen lunchen bij Kasteel Essenburgh in Hierden. Bij de finish van deze machtig mooie fietstocht wacht een heerlijke barbecue voor diegenen die zich daarvoor aanmelden. Gezinsleden die liever niet fietsen mogen vanaf 15.00 uur gratis het Dolfinarium bezoeken op vertoon van het Waterfronttour-armbandje. Meer informatie hierover vindt u op www.waterfronttour.nl. Via deze site kunt u zich ook inschrijven voor deelname. 

Blijf lekker slapen!

Het zijn drie evenementen die zeer de moeite waard zijn en daarom bieden we u de mogelijkheid om voor een vriendelijke prijs een overnachting te boeken bij Best Western Hotel Baars, Hotel Marktzicht of Bungalowpark het Verscholen Dorp. De rechtstreekse links naar de boekingspagina’s voor dit arrangement vindt u op www.harderwijkaltijdwelkom.nl in de informatiepagina’s over de drie evenementen.
 
Gun uzelf een enerverend weekendje weg boordevol muziek, monumenten en een machtig mooie fietstocht! Ingrediënten voor een onvergetelijk weekend. 

waterfronttour foto ton pors