Minne Veldman is 12 Oktober op het orgel in Grote Kerk Harderwijk met een gevarieerd programma

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak Orgel studeerde bij Harm Jansen. Hij geeft dit jaar zo’n 45 orgelconcerten door heel Nederland.

Van zijn orgelspel verschenen acht solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag en Vollenhove

Later dit jaar zal weer een nieuwe solo-CD verschijnen, samen met een samenzang-CD, beide opgenomen in de Bovenkerk te Kampen. Als kerkorganist is Minne Veldman sinds 1998 verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek, orgelmuziek en andere instrumentale muziek. Van zijn hand verscheen voor orgel een serie koraalbewerkingen (inmiddels 15 delen), een oud-Hollandse rapsodie “Oranje Boven!” en enkele bundels met orgeltranscripties van populaire klassieke muziek.

Het programma welke Minne Veldman ten gehore zal brengen heeft een heel uiteenlopend karakter. Minne start met een bewerking van psalm 24 van Cor Kee, daarna het prachtige lied O Vader, dat Uw liefd ons blijkt van Rutger van Mazijk. Preludium en fuga c moll ven Johan Sebastiaan Bach en Sonate g moll van Carl Philipp Emanuel Bach zal dan ten gehore worden gebracht. Aansluitend werken van Samuel de Lange sr, Max reger, Dubois ( Toccata) en Daniel Roth. Waarna zoals u van ons gewend bent een koraalbewerking van de componist zelf.

Programma kunt u vinden op de website van harderwijk-orgel.nl

Locatie Grote Kerk
Kerkplein 2 te Harderwijk
Vrij parkeren op het kerkplein
Tijd: 20.00 uur.
Kerk open 19.30 uur
Entree 9 euro