Mini Regenboogfestival

Donderdag 21 september 2023 werd in de MESS in Harderwijk het mini regenboogfestival gehouden. Diverse organisaties gingen met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen.

Veel mensen en organisaties in de gemeente Harderwijk zetten zich in voor een samenleving waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. Ongeacht achtergrond, gender of seksuele voorkeur

Mini Regenboogfestival 2023 Harderwijk

De gemeente wil de komende jaren hun best hier weer voor doen. Maar dat kunnen ze niet alleen. Op dit moment zijn ze bezig met het opstellen van het nieuwe regenboogbeleid voor 2024-2028. Voor deze middag en avond zijn diverse organisaties uitgenodigd om mee te praten over het nieuwe beleid voor de komende jaren.

De vraag die centraal stond was: "Hoe kunnen we er als stad samen voor zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn"

De opening werd verricht door wethouder Martijn Pijnenburg. "Ik ben erg blij met de grote opkomst en vind het belangrijk dat iedereen alles kan zeggen en zich veilig voelt. Ook hoop ik deze middag en avond waardevolle informatie te ontvangen voor het nieuwe regenboogbeleid".

Mini Regenboogfestival Martijn Pijnenburg

Er was een panel met ervaringsdeskundigen, er werd samen gegeten en caberetier Tomesh Beumken verzorgde een optreden. Er werden twee dialoogtafelrondes gehouden waar men met elkaar in gesprek ging over verschillende onderwerpen zoals onderwijs, geloofsgemeenschappen, migranten/vluchtelingen, veiligheid enz. De avond werd afgesloten met een borrel.

Panel mini regenboogfestival