Mevrouw A.N. Mandemaker-Niemann viert haar 100ste verjaardag (video)

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht mevrouw Mandemaker op maandag 12 september om 14.30 uur een felicitatiebezoek 

Levensloop Alida Neeltje Niemann


Alida Neeltje Niemann werd op 10 september 1916 geboren in Koedijk (NH). Haar vader was daar bakker met een eigen oven om zelf brood te bakken, dat was al heel bijzonder in die tijd.

Het gezin Niemann is vaak verhuisd o.a. naar Apeldoorn, waar haar vader toen een kruidenierszaak had, in Amsterdam waar ook binnen de stad werd verhuisd en de kruidenierszaak telkens op een andere plek werd geopend.

Ze heeft 2 broers. Broer Jan is geemigreerd naar Australie en broer Dick (kleine broertje), waarvoor Alida als jong meisje moest zorgen is in 2013 overleden. Zijn dochter Narda Niemann is nog het enige in Nederland wonende familielid van Alida.

In 1960 is Alida getrouwd met de weduwnaar Harm Mandemaker. Met hem heeft ze een tijdlang gewoond in Kalsruhe (Duitsland), eind jaren 60 zijn naar Harderwijk verhuisd. Ze heeft veel gereisd met haar man o.a. naar de Baltische Staten, Finland en de USA. Haar man is in 1999 overleden.

Hoewel Alida nu slecht hoort (ze kan nog wel goed zien) probeert ze nog van het leven te genieten. Elke dag maakt ze een wandeling met de rollator om de eendjes in het park te voeren. Ze leest graag, houdt van gedichten en correspondeert nog in het engels met haar familieleden in Australie.

Mevrouw Mandenmaker 100 jaar