Met hulp van Artiflex weer aan de slag!

Het zal je gebeuren: door omstandigheden verlies je je baan, je komt thuis te zitten en bent afhankelijk van een uitkering. Je wilt niets liever dan weer aan de slag! Structuur, een sociale omgeving, het gevoel dat je ergens bij hoort, oftewel een baan. Artiflex begrijpt dit heel goed en helpt mensen met een arbeidsbeperking de weg terug te vinden naar een geschikte baan.

De juiste werkplek voor al hun kandidaten 

Een arbeidsbeperking is een gebrek of ziekte die iemand belemmert om een baan te vinden of om arbeid te verrichten. Het gaat hier bijvoorbeeld om mensen die niet 100% van hun tijd kunnen werken of mensen die recht hebben op een Wajong-uitkering. Maar ook leeftijd speelt hierin een rol. Voor ouderen blijkt het in de praktijk vaak lastiger om een baan te vinden dan voor een jongere kandidaat. Wij zoeken én vinden de juiste werkplek voor al onze kandidaten. Ons doel is om mensen uit die uitkeringssituatie te halen, zodat zij weer kunnen instromen in de maatschappij.

Subsidies voor mensen met een arbeidsbeperking
Vanuit Artiflex maken zij gebruik van verschillende regelingen; het LKV en het LIV of jeugd-LIV. Voor nieuwe medewerkers gaan ze aan de hand van diverse formulieren en systemen na of ze een subsidie kunnen aanvragen bij het UWV. Vanwege de complexiteit van de verschillende regelingen, werken zij samen met hun partner SubAdvies. Artiflex neemt het hele proces uit handen om jou als opdrachtgever volledig te ontzorgen. Dit zijn de regelingen waar ze gebruik van maken:

Loonkostenvoordeel (LKV)
Het Loonkostenvoordeel (LKV) is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) en heeft als uitgangspunt om iemand vanuit een uitkeringssituatie weer (gedeeltelijk) aan het werk te helpen. Het gaat met name om:
  • oudere werknemers met een uitkering
  • werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering
  • werknemers met een arbeidsbeperking.
De tegemoetkoming kan flink oplopen en kent, na toezegging van de regeling, een termijn van drie jaar.

Lage-inkomensvoordeel (LIV)
Het lage-inkomensvoordeel (LIV) is ook onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein. Dit is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon, dichtbij het wettelijk minimumloon. De tegemoetkoming heeft als doel om werkgevers te triggeren om deze werknemers in dienst te nemen en hen lang aan zich te binden. De werkgever krijgt pas subsidie als een werknemer minimaal 1248 uren heeft gewerkt in een kalenderjaar. De 18- 19- en 20-jarigen vallen in de aparte categorie jeugd-LIV, omdat voor hen deze urennorm niet geldt.

Naast de LKV en de LIV werken ze ook nog met een aantal gemeenteregelingen. Dit gaat vooral om kandidaten die uit een Wajong-situatie komen.

Waardevolle werknemers
Iedereen wil op eigen kracht in zijn onderhoud kunnen voorzien. De wil om te werken onder de verschillende doelgroepen is dan ook groot. Daarnaast is er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven staan open om nét wat meer tijd te investeren om die 56-plusser goed in te werken en om te zorgen voor extra begeleiding op de werkvloer voor die jongen die vanuit de Wajong-uitkering weer een stap richting de arbeidsmarkt zet. Om zo met deze waardevolle werknemers een langdurige relatie op te bouwen.

Hoe is het voor ‘Hans’ om weer aan het werk te zijn?

‘Door de crisis verloor ik mijn baan en kwam ik noodgedwongen thuis te zitten. Maar stilzitten past niet bij mij en dus bracht ik uren op het internet door op zoek naar een nieuwe baan. Met mijn 56-jaar was dit niet eenvoudig, totdat ik bij Artiflex terecht kwam. Na een leuk kennismakingsgesprek, gaven zij mij opnieuw het vertrouwen. Inmiddels ben ik alweer vier maanden werkzaam bij mijn nieuwe werkgever. Ik ben werkzaam in een totaal andere branche dan hiervoor, maar dat maakt het juist zo leuk. De begeleiding vanuit zowel Artiflex als de opdrachtgever heeft mij ontzettend goed gedaan. Mijn opdrachtgever nam écht de tijd voor mij waardoor ik nu zelfstandig mijn werk beoefen én met heel veel plezier!’

De ideale kandidaat vind je via Artiflex
Ben jij ook op zoek naar waardevolle mensen zoals Hans, wil jij je blik verbreden en vrijblijvend kennis met Artiflex maken? Neem telefonisch contact op met Rob van der Spek via 0341 - 70 30 70 of per mail via [email protected]. Je kunt ook direct een aanvraag indienen via de website.

Artiflex

Adresgegevens

Deventerweg 9g
3843 GA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-703030

Meer info