Menno Doppenberg benoemt tot lijsttrekker VVD Harderwijk-Hierden. Bert van Bijsteren draagt stokje over

Tijdens de ledenvergadering van de VVD Harderwijk Hierden op dinsdag 8 juni hebben de leden unaniem gekozen voor Menno Doppenberg als nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Tevens is Menno hiermee de beoogt wethouders kandidaat. Huidig wethouder Bert van Bijsteren zal de eervolle plek van lijstduwer innemen.

Menno; “Ik ben ontzettend trots op onze gemeente Harderwijk en de ontwikkelingen die afgelopen jaren hebben plaatsgevonden

Het Waterfront, het succes van het nieuwe industrieterrein Lorentz III en de nieuwe boulevard zijn slechts enkele voorbeelden. Dat doen we niet alleen als Raad of College, maar samen met bewoners, ondernemers, bedrijven en verenigingen. Elke keer als ik door Harderwijk of Hierden loop bekruipt mij een gevoel van trots.

Wanneer ik dan aan vrienden of bekenden over Harderwijk en Hierden vertel, lijk ik soms meer op een reisleider dan bewoner!” lacht Menno. Dat ik nu als lijsttrekker de VVD mag representeren vind ik ontzettend eervol. We hebben een zichtbaar en sterk VVD team, en veel nieuwe leden en talent. Komende maanden gaan we met inwoners, bedrijven en verenigingen in gesprek om weer input op te halen voor het verkiezingsprogramma waar we later dit jaar mee terugkomen.”

Afgelopen jaren heeft Menno zich hard gemaakt op onder andere het woondossier, met concrete oplossingen tegen de woningnood zoals flexibele woningbouw en woningen tot 150.000,- euro op te nemen in de woonvisie. Maar ook andere thema’s zoals bereikbare en gezonde bedrijventerreinen, kansengelijkheid en een gastvrije stad zijn voor iedereen. Het regenboogzebrapad is hiervan het symbool geworden. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of van wie je houdt, in Harderwijk mag je zijn wie je wil zijn.

De ervaring van Menno als Strategisch Accountmanager voor de gemeente Zaanstad, waar hij zich bezig houdt met de ontwikkelingen en transformaties van bedrijventerreinen rondom het Noordzeekanaalgebied, in combinatie met zijn ervaring als gemeenteraadslid geeft ruimte voor ervaring, maar ook vernieuwing. ‘Ik zie zoveel positieve kansen voor Harderwijk en Hierden.

Het is belangrijk om een antwoord te hebben op de vragen van de toekomst; Hoe gaan we onze inwoners in de toekomst huisvesten, en waar gaan zij werken? Wat zijn toekomstbestendige banen, en hoe gaan we verduurzamen? Harderwijk heeft veel te bieden: Bos, water, een historische binnenstad met ruimte voor evenementen en cultuur, en zoveel meer. Als VVD blijven we op zoek naar hoe we deze punten kunnen versterken. Daarbij wel in het achterhoofd het historische karakter van Harderwijk en Hierden te behouden.

Bert van Bijsteren benoemd tot lijstduwer

Tijdens dezelfde vergadering heeft Bert van Bijsteren aangegeven niet terug te keren na de verkiezingen van 2022. Bert heeft afgelopen 14 jaar ontzettend veel betekend voor niet alleen de VVD, maar ook binnen Harderwijk en Hierden. Na het vertrek van Christianne van der Wal heeft Bert in zijn rol als Wethouder doorgepakt op het Waterfront, Harderweide en verduurzamen. Die periode is nog niet voorbij, en Bert zal ook komende tijd zich nog hard blijven maken voor de lopende dossiers.

Bert van Bijsteren en Menno Doppenberg
(Bert van Bijsteren en Menno Doppenberg)