Media Ukkie Dagen bij Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Het is lente! Wat fijn, de zon schijnt en overal gaan weer bloemen bloeien. Ook in de tuin van Nijntje. De peuters van de locaties Dolfijntje en Kuukeluusje luisteren aandachtig naar het verhaal Nijntje die een eigen tuintje krijgt.

Na het voorlezen van het verhaal kijken we nog een keer naar het verhaal op de iPad

De peuters mogen actief meedoen en meedenken via een speelse app. Samen wordt de tuin geharkt, het zaad gezaaid en met de gieter water gegeven. Na alles digitaal geoefend te hebben gaan we ook nog echt aan de slag. Er komen potjes, zaadjes en aarde tevoorschijn en iedere peuter mag zijn eigen zaadjes gaan planten. De komende weken blijven alle potjes op de vensterbank staan, verzorgen we de zaadjes heel goed en kunnen we kijken hoe de plantjes langzaam gaan groeien…D

Boekstart
Op de locaties Dolfijntje en Kuukeluusje wordt al langere tijd samen met de bieb invulling gegeven aan het project Boekstart. Er is een speciale bieb op de peuterspeelzaal waar ouders en peuters boeken kunnen lenen. Uiteraard wordt er iedere dag op de speelzaal een verhaal voorgelezen maar regelmatig komen ook de voorleesconsulenten van de bibliotheek, Siard Bijkersma en Annemarie Muller, op de groep voor een extra voorleeskwartiertje. De peuters genieten hier iedere keer weer van.

MediaWijsheid
Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en kunnen er ook veel van leren. Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht besteed aan het verantwoord omgaan met de moderne media. Het Nijntje project is hiervan een mooi voorbeeld. Samen luisteren naar het verhaal, via de app samen nadenken en napraten over het verhaal en daarna samen aan de slag… doen en ontdekkend bezig zijn.
De peuters hebben vooral genoten en werden al Spelend weer een stukje Wijzer.

Kuukeluusje Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk
(Foto's Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk)

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info