Mart en Riek Boerman 60 jaar getrouwd!

Meneer en Mevrouw Boerman zijn 60 jaar getrouwd, burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het echtpaar een felicitatiebezoek. 

Het stel had voor zij gingen trouwen al 11 jaar verkering! 


Mart Boerman is op 28 augustus 1929 in Kampen geboren. Riek (Hendrika Johanna) Schrijver is op 25 januari 1931 in Kampen geboren.
In de tijd dat het stel verkering had liepen zij vaak met elkaar rondjes om de stad. Toen ze getrouwd waren hebben ze eerst ingewoond in het ouderlijk huis van de fam. Schrijver.

In Harderwijk kochten ze een huis in de Kortenaerlaan. Hier woonden ze het grootste gedeelte van hun leven.

Ze kregen daar 3 kinderen. Eddy, geboren op 18 juni 1958. Dick, geboren op 15 september 1959. Ineke, geboren op 14 februari 1964.

Riek was huisvrouw en Mart verdiende de kost als administrateur. Eerst bij een garage en later bij het vormingscentrum “de Kuil”.
Het was een fijn en liefdevol gezin voor de kinderen om in op te groeien. Met gezellige uitstapjes zoals , met de rubberboot op het strand, bosbessen plukken in het bos. En op vakantie naar Texel. Daar werden dan de pieren gestoken op het wad. Ook probeerden we daar garnalen te vangen in de Slufter.

Alweer een aantal jaren geleden zijn ze naar het Jan van Nassaupark verhuisd.

Alles gelijkvloers, wat toch ook weer handig is als je een dagje ouder wordt. Riek is nu 86 jaar en Mart is net 88 jaar oud geworden. Beiden en ook hun kinderen zijn dankbaar dat ze al zo lang bij elkaar mogen zijn.

Een 60-jarig huwelijks jubileum, dat mag gevierd worden.