Mantelzorgwaardering

Zorg je onbetaald en intensief voor een ziek familielid of zieke partner? Dat kan zwaar zijn. Mantelzorg kost veel tijd, helemaal als je ook werkt. Misschien kom je in aanmerking voor mantelzorgwaardering. 

Als teken van waardering kun je een mantelzorgwaardering ontvangen. De gemeente biedt je een cadeau aan. Ook mensen die zorg nodig hebben, kunnen dit aanvragen voor hun mantelzorger.

Geef je zorg en/of begeleiding aan iemand binnen gezin, familie, vriendenkring of buurt, omdat hij/zij een lichamelijke of psychische gezondheidsproblemen heeft? Doe je dit langdurig en minimaal 8 uur per week? Dan kom je in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. 
 
De mantelzorgwaardering is voor mensen vanaf 18 jaar en bestaat uit een bedrag van €100,- Je kunt kiezen tussen dit bedrag in geld of de waarde ervan op een VVV-pas. Het gaat om een eenmalige waardering die jaarlijks opnieuw moet worden aangevraagd. Je vindt het aanvraagformulier op www.zorgdat.nl/hulp-ondersteuning/servicepunt-mantelzorg
 
Liever een aanvraag doen op papier? Bel naar Zorgdat via 0341-434656 voor de mogelijkheden.
 
De waardering voor jonge mantelzorgers is een bioscoopbon. Ben je een jonge mantelzorger? Kijk voor alle informatie op www.zorgdat.nl/hulp-ondersteuning/jonge-mantelzorgers/  Bellen naar Rozemarijn van Lier kan natuurlijk ook. Ze is bereikbaar via 0341-434656 of via emailadres [email protected]