Machteloos VVOG verslagen door Spakenburg

De randvoorwaarden voor een mooie voetbalmiddag waren allemaal aanwezig. Lekker najaarszonnetje, mooi affiche met historisch gezien twee zaterdag grootmachten en veel publiek. Ruim 1500 bezoekers hadden de weg naar de Strokel gevonden en gingen er maar eens goed voor zitten.

In de eerste minuten van de wedstrijd keken de mannen van John de Wolf de kat uit de boom en lieten VVOG de bal.

Tot in de 11e minuut toen Philip Ties een afgemeten voorzet afleverede bij Kees Tol en deze ronde gedecideerd af. De vingertoppen van Frans Koornberg konden daar niets aan veranderen : 0-1.

Zo zakelijk als Spakenburg was begonnen aan de wedstrijd zo zakelijk speelde ze de wedstrijd ook verder. VVOG kreeg ruimte om te combineren en Spakenburg trok zich gegroepeerd terug op eigen helft maar altijd met het gevaar van een snelle uitval via een van de topaanvallers. Kansen voor Ties en Waalkens leverden bijna het volgende doelpunt voor de gasten op. VVOG kreeg vlak voor rust echter wel de grootste kans. Pernelly Biya gaf een afgemeten voorzet op Frank Hol maar deze kopte in vrijstaande positie de bal tegendraads naast. Wellicht had dit de ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn maar de aanvallers van VVOG schoten en kopten vandaag niet met scherp.

Na rust wijzigde er in het geheel niets aan het wedstrijdbeeld. Spakenburg wachtte af en VVOG was niet bij machte om iets af te dwingen. Of toch wel….na 20 minuten veerden de groenwitten supporters op bij een doelpunt van Frank Hol. Echter de uitstekend leidende scheidsrechter Schaper stond juist gepositioneerd om een handsbal van Hol te kunnen bestraffen. Geel voor de aanvaller en geen doelpunt.

In de 69e minuut gooide Spakenburg de wedstrijd helemaal op slot. Een prima corner van Tol werd door verdediger Tom van der Neut keihard tegen de touwen gekopt, 0-2. VVOG was verslagen. Een mooi schot van Wesley de Klein werd door de keeper van Spakenburg nog ternauwernood verwerkt maar veel verder dan dit kwam VVOG niet.

Trainer Hans van Arum was na afloop realistisch: “ Als we allemaal een topdag hebben en we met elkaar strijd leveren kunnen we deze wedstrijden winnen, vandaag was dat niet het geval “

Komende zaterdag is er geen competitieronde in de 3e divisie vandaar dat VVOG a.s. dinsdag om 20.00 uur een oefenwedstrijd speelt tegen ASV Dronten. Wellicht een mooie gelegenheid om de aanvallers van VVOG weer het goede gevoel te geven.