Maand van Burgerschap: Stadsgesprekken 'Harderwijk Zijn Wij Samen'

Dit jaar vindt voor de vierde keer de Maand van het Burgerschap plaats.

De gemeenteraad, het college van B&W en de organisatie houden ook dit jaar onder het motto ‘Harderwijk Zijn Wij Samen’ stadsgesprekken.

Tijdens de ‘Maand van Burgerschap’ gaan zij in gesprek met inwoners, bedrijven, organisaties in Harderwijk en Hierden in verschillende wijken: Wat gaat er goed in de stad en in de wijk, wat kan er beter? En ook: welke oplossingen voor problemen zijn er en wat is daar voor nodig? Door deze gesprekken kunnen mensen nieuwe zaken in beweging brengen en tot bruikbare ideeën komen.

Stadsgesprekken

Het eerste wijkgesprek start met een wijkbezoek aan Stadsweiden en Drielanden op woensdag 23 september 2015. Het gesprek vindt in de avond plaats. In oktober krijgen de wijkbezoeken een vervolg in de verschillende wijken van Harderwijk en Hierden. Op woensdag 2 september ontvangen alle inwoners een ansichtkaart van burgemeester Harm-Jan van Schaik in de brievenbus. Het is niet mogelijk om met iedereen te spreken. Daarom wordt er via de computer een willekeurige selectie gemaakt. De geselecteerde inwoners ontvangen dan een persoonlijke uitnodiging van de burgemeester. Een mooie gelegenheid voor zowel de inwoner als de gemeente om in gesprek te gaan over belangrijke onderwerpen.

Visie Burgerschap

Voor de Harderwijker samenleving is het van belang dat zoveel mogelijk inwoners deelnemen aan het maatschappelijk leven. Werken en/of actief zijn in de buurt, wijk of het verenigingsleven is belangrijk voor de inwoner zelf en voor elkaar. Inwoners en ondernemers kunnen zelf initiatief nemen en de gemeente kan daar een rol in vervullen. Afhankelijk van het vraagstuk kan dat variëren van een ondersteunende tot
organiserende rol. ‘Harderwijk Zijn Wij Samen’; met elkaar betrokken bij een prettige leefomgeving.