Lustrumconcert PODIUMPLANTAGEkerk zaterdag 29 oktober

Alweer sinds 2017 kent Harderwijk maandelijks op de zaterdagmiddag de concerten op PODIUMPLANTAGEkerk. Deze concerten zijn meestal van licht klassieke aard en altijd gratis toegankelijk. Zaterdag 29 oktober wordt het eerste lustrum gevierd met een feestelijk concert van instrumentale Bach-composities.

Het initiatief voor de maandelijkse concertreeks kwam destijds van kerklid en muziekliefhebber Adriaan Sterken

Aanleiding vormde het weer in gebruik nemen van de Plantagekerk aan de Stationslaan, die enkele jaren buiten gebruik was geweest. Aansluitend bij het gemeentelijk cultuurbeleid ‘De stad als podium’ begonnen hij en medeorganisator Govert van der Boom aan musici een podium te bieden.

De belangstelling is sindsdien onverminderd groot, onder zowel musici als publiek. De concerten genieten goede waardering, wat ook mag blijken uit gemiddeld 100-125 toehoorders per concert. De onkosten worden gedekt met een collecte aan de uitgang.

Al met al biedt PODIUMPLANTAGEkerk nu al 5 jaar muzikaal plezier. Uitvoerenden van het lustrumconcert zijn het Bach Ad Hocus-ensemble o.l.v. Bram Stellingwerf met de solisten Evelyn Heuvelmans op hobo, Magda Jonkers fluit, Davita Laseur viool en Ad verhage koororgel.

Op het programma veel bekende Bach-composities. Naast een fluit- en hoboconcert kunt u o.a. luisteren naar het overbekende ‘Air’ en andere muziek die zeker de moeite waard is om te komen beluisteren.

PODIUMPLANTAGEkerk is op zaterdag 29 oktober, aanvang 16.00 uur. De toegang is vrij, aan de uitgang is er een collecte.