Live muziek op de Markt tijdens Koningsdag en Koningsnacht in Harderwijk

Koningsdag is traditiegetrouw een gezellige dag in de Harderwijkse Binnenstad. Met onder andere de aubade, de vrijmarkt, de kinderspelen en de verschillende concerten, verzorgt de Oranjevereniging weer een sterk programma.

Koningsnacht Live muziek op de Markt

Op dinsdagavond vanaf 20.30 is er live muziek op de Markt. Met gastartiesten als Leonie Meijer, Chris Hordijk en April Darby staat er een sterk muzikaal programma op het podium. kan deze avond niet meer stuk. Koningsnacht Live is de opvolger van Swing’inn. Na 23.30 kun je nog verder in de verschillende horecagelegenheden voor een echte Harderwijkse Koningsnacht. 

Koningsdag

Na de traditionele aubade is het podium onder ander gevuld met optredens van leerlingen van de Popschool, verschillende dweilorkesten en Crescendo. Vanaf 16.30 nemen de ondernemers van de Markt de invulling van het podium over van de Oranjevereniging.  Goodfellas opent het podium met een breed repertoire Engels- en Nederlandstalige muziek, van Rock tot Reggae en Pop tot Blues. Deze locale coverband staat bekend om hun verrassende en energieke optredens.

Tim en Faab nemen vanaf 19.00 uur het podium over. Dit uiterst opvallende duo is blijven hangen in het verleden. Zij wanen zich nog steeds in de jaren ’70 en ’80 en dat blijkt uit alles: kapsel, kleding en hun installatie. Want bovenal zijn Tim en Faab ouderwetse DJ´s. Zij draaien hun muziek namelijk nog van originele vinylsingles en lp´s.  Berget Lewis sluit vanaf 23.00 het programma vervolgens af. Deze Nederlandse Soul zangeres bezit een geweldige stem. Niet voor niets is ze al verschillende keren uitgeroepen tot beste zangeres van Nederland.