Literair koken met Abdelkader en Saida Benali

Abdelkader en Saida Benali komen op donderdag 15 oktober naar Theater De Dialoog in Ermelo 

Op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe komen Abdelkader en Saida Benali op donderdag 15 oktober naar Theater De Dialoog in Ermelo om u mee te nemen op een literaire en culinaire reis naar de achtergronden van de Marokkaanse keuken.


Casa Benali
De charmante en spitsvondige schrijver Abdelkader Benali heeft al veel werken op zijn naam staan. In 2014 schreef hij het literaire kookboek 'Casa Benali' samen met zijn vrouw die hem meenam op een duizelingwekkende ontdekkingstocht door de Marokkaanse keuken. In dit verrassende kookboek komen uiteenlopende invloeden samen: boerenkeuken zonder poespas en een zeer verfijnde hofkeuken.

En naast interessante achtergronden en literaire overdenkingen geeft het boek óók een kijkje in het leven van dit veelzijdige stel. Literair, culinair en visueel spraakmakend en inspirerend! Met groot plezier delen zij informatie, culinaire geheimen, handige tips, interessante verhalen en heerlijke recepten met u. Laat u overladen door verrassende recepten en heel veel kennis over de oorsprong van de Marokkaanse klassiekers – als voorproefje op de Kookboekenweek die start op 26 oktober a.s.  

Abdelkader Benali (Marokko, 1975) werd in 1997 met zijn romandebuut Bruiloft aan zee genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Uiteindelijk ontvangt hij die prijs in 2003 voor zijn tweede roman De langverwachte. Benali schrijft behalve romans en toneelstukken ook artikelen en recensies voor dagbladen. Daarnaast presenteert hij in 2010 het NPS-programma De schrijver en de stad en later Benali boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewt. Hij is getrouwd met ontwerpster Saida Nadi. 

Kookboekenweek

Van 26 oktober t/m 1 november 2015 vindt de eerste Kookboekenweek plaats. De populariteit van kookboeken heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Dat heeft o.a. te maken met de trend van gezonder en eerlijker willen eten. Ook de aandacht voor koken in de diverse media is toegenomen en draagt bij aan de creativiteit van consumenten en schrijvers in de keuken. Kijk verder op www.kookboekenweek.nu 

Praktische informatie


De avond begint om 20.00 uur in Theater de Dialoog in Ermelo. Entree: €16,- voor niet-leden. Leden betalen slechts €13,- voor een kaartje dankzij ‘Voordeel met je Biebpas’. Kaarten zijn te koop via www.theaterdialoogermelo.nl of in Bibliotheek Ermelo. In de pauze is er mogelijkheid tot signeren van boeken aan de tafel van Riemer en Walinga Boekverkoopers.

bibliotheek nw veluwe kookboeken