Literair café met Nico Dijkshoorn en Bart Chabot

Ontmoet de schrijvers en performers Nico Dijkshoorn en Bart Chabot! Zij komen spreken over en uit eigen werk in de nieuwe Bibliotheek Harderwijk, tijdens het  literair café op donderdag 28 september, aanvang 20.00 uur. 

Toegangskaarten à €10,00 zijn online te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/NDBC.

Nico Dijkshoorn is een veelzijdig schrijver: hij publiceert als columnist, journalist, en dichter, is muzikant en theatermaker en bekend van zijn wekelijkse optreden in het TV-programma De Wereld Draait Door. In zijn proza en poëzie bespeelt Dijkshoorn een breed register aan emoties, vaak in een mengeling van humor en weemoed, zoals in de roman Nooit ziek geweest over zijn vader.

De bundel Alles & Niets (2017) is een vervolg op eerdere succesvolle bundels en staat weer vol met observaties die niemand anders dan hij kan maken. Dijkshoorn weet in zijn columns een observatie vaak in één rake zin terug te brengen tot de essentie. Dat maakt hem ook tot een voortreffelijke performer.
 
Bart Chabot is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. In 1989 stond hij al in het theater en trad later onder meer op met Remco Campert, Jan Mulder en Ronald Giphart. Zijn literaire doorbraak kwam met de vierdelige biografie over Herman Brood. In 2011 verscheen Diepere lagen, het aangrijpende en persoonlijke relaas over het verloop van de ziekte die hem trof.

Met Triggerhappy (2013) debuteerde hij als romanschrijver. Voor zijn zestigste verjaardag Chabot bewerkte en herschreef verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre in de bloemlezing Zestig. In 2016 verscheen het thrillerachtige verhaal Easy Street. Tomeloze energie en verbeelding - met Chabot zijn we verzekerd van een enthousiasmerend literair café! 

Praktische informatie

Het literaire café vindt plaats in Bibliotheek Harderwijk, Havendam 56 in Harderwijk en begint om 20.00 uur. Entree: €10,- De toegangskaarten zijn via www.ticketkantoor.nl/shop/NDBC online te bestellen. Tijdens de pauze is er mogelijkheid tot het laten signeren van boeken aan de boekentafel van Bruna Harderwijk.