Lisanne Spaander zingt Evelien op de fiets binnen

Na de opening van wethouder Marcel Companjen ging een groep fietsers onderweg om ‘Evelien op de fiets’ tegemoet te fietsen en met elkaar naar het inloophuis De Maretak Harderwijk te fietsen.  

Eenmaal aangekomen bij “De Maretak” zong Lisanne Spaander haar naar binnen. Hoe mooi sport en muziek elkaar kunnen verbinden

Bij binnenkomst vertelde Evelien haar doel van deze rit en overhandigde haar boek met inzichten die zij heeft geleerd in haar ziekteperiode. Daarna zong Lisanne het lied Vechtersbaas met daarbij de woorden: Iedere dag sta je op en wil je je doelen behalen die je voor jezelf gesteld hebt. Dan ben je een echte vechtersbaas.

Stichting de Maretak heeft tot dinsdag 1915 euro opgehaald. Dat is een heel seizoen aan activiteiten. Ze gaan door met de actie tot Evelien de finish haalt over 6 weken na 2000 km fietsen.

De actie voor Harderwijk en omstreken: https://acties.kwf.nl/fundraisers/inloophuismaretakveluwe
De actie van Evelien: https://acties.kwf.nl/fundraisers/evelienwerff
 
Lisanne Spaander en Evelien
(Foto Evelien met Lisanne Spaander - fotograaf Edwin van der Leij)

Evelien
Evelien van der Werff fietst door heel Nederland om aandacht te vragen voor de IPSO-inloophuizen. Mensen en naasten geraakt door kanker zijn er onvoorwaardelijk welkom. Je kunt er terecht voor een kop koffie en een luisterend oor. Daarnaast bieden ze tal van activiteiten, informatie en lotgenoten-gesprekken. Evelien ziet een paar redenen voor haar actie: “veel mensen weten nog niet van het bestaan van deze ondersteuning en ze wil de inloophuizen meer bekendheid geven. Vanwege corona zitten veel nazorgcentra en inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten zijn geannuleerd, zoals de Samenloop voor Hoop. Daarom haalt ze met haar fietstocht ook geld op om de inloophuizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. De donaties die zij ontvangt op haar KWF-pagina verdeelt zij over de 75 inloophuizen. Op dit moment staat de teller op 40 euro per inloophuis, maar ze is ook pas vandaag gestart en nog zes weken te gaan.

Evelien op de fiets
(Evelien op de fiets - fotograaf Edwin van der Leij)