Leslokalen bovenop Sypel-kleedhokjes

Door Harry Schipper – In het nieuw verbouwde De Sypelcomplex komt – precies boven de kleedruimten en kleedhokjes van de nieuwe sporthal - een extra verdieping met leslokalen en een docentenruimte voor de sport- en beweegopleiding van Landstede.

Inclusief extra werk- en kantoorruimten op de begane grond kost dit de gemeente 1,15 miljoen euro bovenop de al begrote 12 miljoen voor de verbouw van het zwembad plus 5 miljoen voor de extra sporthal die verrijst op de plek van het huidige binnenbad

Sportwethouder Marcel Companjen denkt dat de 1,15 miljoen euro aan extra kosten ondanks de lopende ombuigoperaties te verantwoorden zijn, omdat er ook huuropbrengsten tegenover staan. Landstede Sport en Bewegen had de gemeente al eerder laten weten dat de opleiding momenteel ruimten tekort komt voor haar opleiding. Landstede maakt voor haar lessen nu al gebruik van de multifunctionele ruimten in het sportcomplex De Sypel. Die kunnen straks weer gebruikt worden waarvoor ze zijn bedoeld, denkt de gemeente.

Behalve Landstede, hebben ook de sportcoaches van GA! Harderwijk gevraagd om extra ruimte in De Sypel. De architecten die momenteel de verbouwingsplannen voor het zwembad en een extra sporthal (op de plek van het oude binnenbad) uitwerken, hebben de wensen van Landstede en GA! al als opties ingetekend voor het geval de gemeente met de uitbreidingsverzoeken instemt.

De gemeente heeft met Landstede al een huurovereenkomst voor de komende vijftien jaar afgesloten, met telkens en verlenging van vijf jaar. Voor de kantoorruimte is met GA! Harderwijk een overeenkomst voor vijf jaar afgesloten. Niet duidelijk is nog of GA! er daarna ook nog van kan gebruik maken. De gemeente denkt niettemin dat er voor die plek, in hun ogen een A-locatie, ook wel andere huurders voor te vinden zijn, die binding hebben met sport, bewegen, gezondheid of zorg.

De gemeenteraad moet nog instemmen met het verstrekken van een extra krediet van 1.150.000 euro  voor de extra nieuwbouwplannen voor sportcomplex De Sypel.