Landelijke kick-off Koningsspelen 2017 in Harderwijk door Richard Krajicek

Tijdens deze kick-off schreef niemand minder dan Richard Krajicek zich samen met Christianne van der Wal, bassischool de Schakel en handbalvereniging Harderwijk in voor de Koningsmatch!

Het is een hele eer dat de landelijke aftrap voor alweer de vijfde editie van de Koningsspelen in Harderwijk plaats vindt. 

Harderwijk werd door Richard Krajicek een best practice genoemd als het gaat om de koningsspelen. In Harderwijk doen er namelijk ruim 2000 kinderen van wel 17 verschillende basisscholen mee aan de Koningsspelen. En daar mogen wij zeker trots op zijn. Er wordt alweer uitgekeken naar een plein vol met kinderen die plezier beleven aan het sporten!
 

De Koningsspelen worden in 2017 voor de vijfde keer georganiseerd; een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Het thema van deze jubileumeditie is dan ook Feest! Op de laatste schooldag vóór Koningsdag, vrijdag 21 april, zullen basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied samen weer een groots sportief Oranjefeest beleven. Basisscholen kunnen zich tot 3 februari inschrijven voor de Koningsspelen 2017.

Tijdens de kick-off stonc de Koningsmatch centraal.

Met de Koningsmatch krijgen sportverenigingen en basisscholen op een makkelijke manier de kans om met elkaar in contact te komen en zo elkaar te helpen tijdens het organiseren van de Koningsspelen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een clinic door een sportvereniging of het uitlenen van materiaal.

Via de website van de Koningsspelen kan met één klik een match ontstaan.

Uiteraard werd er ook gedanst en gesport tijdens de kick-off. Kinderen voor Kinderen trad op met een medley van Koningsspelen-hits van de afgelopen jaren. Ook hebben zij het