Laag BTW-tarief alleen nog voor voedingsmiddelen?

Het kabinet wil het lage BTW-tarief (6%) alleen nog laten gelden voor voedingsmiddelen.

Zo blijkt uit de belastingbrief van 19 juni 2015. Consumenten moeten voor goederen en diensten die nu nog onder het 6%-tarief vallen, ruim 14% meer gaan betalen. Daarom geldt als randvoorwaarde dat de extra belastingopbrengst volledig én gelijktijdig wordt teruggesluisd, zodat mensen er per saldo niet op achteruitgaan.

Het plan moet ook leiden tot meer werkgelegenheid. Ondernemers en instellingen die door de beoogde BTW-verhoging worden getroffen, staan op hun achterste benen. U weet dat er een groot verschil is tussen kabinetsplannen en daadwerkelijk ingevoerde wetgeving. Hoe dan ook, de voorgestelde BTW-verhoging zou gaan gelden voor onder meer:

Onderhoud en de reparatie van fietsen, Schoen- en kleermaker, Kapper en kappersproducten, Openbaar vervoer, taxi, rouw- en trouwvervoer, ballonvaart en vervoer per schip, Recreatieverblijf, Kunst, cultuur, sport en attractieparken, Boeken, tijdschriften, kranten en schoolboeken, Geneesmiddelen, Agrarische middelen, zoals veevoer, zaden, stro en hooi.

Bron: Fiscount

iQOUNT Harderwijk

Adresgegevens

Daltonstraat 22
3846 BX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-740800

Meer info