Kwekerijwoning verkleurt naar gewoon woonhuis

Door Harry Schipper – De eigenaren van de kwekerij aan het begin van het Oosteinde – op de hoek met de Verkeersweg, vlakbij het Shell tankstation – hebben de gemeente gevraagd of ze, ook nadat de kwekerij ophoudt te bestaan, mogen blijven wonen in de bedrijfswoning op dat adres.

B en W willen aan dat verzoek om in de bedrijfswoning te mogen blijven wonen meewerken, al moet daarvoor wel eerst een bestemmingsplanprocedure voor worden doorlopen

De eigenaren willen over een jaartje of vijf met de kwekerij stoppen, maar graag in hun huis blijven wonen. Om op hun huis een reguliere woonbestemming te krijgen, moet de gemeente eerst een nieuw bestemmingsplan maken. Dat is een tikkeltje lastig, vanwege het dichtbij gelegen tankstation.

Dat betekent dat er omwille van veiligheidsvoorschriften niet overal op het grondstuk nieuwe gebouwen mogen komen.
Ook is de locatie in een eerder opgestelde gemeentelijke structuurvisie aangemerkt als een kantoorlocatie. Maar omdat de gemeente helemaal geen plannen heeft om het gebied als kantoor te ontwikkelen, is dat verder geen beletsel.

Een ander aangrenzend grondstuk, dat ook tot de kwekerij behoort en wordt ingesloten door het Oosteinde, de Verkeersweg en de N302, verandert niet van bestemming en blijft dus gewoon ‘kwekerij’.

Hovenier Oosteinde Harderwijk