Kom zaterdag 12 november Sinterklaas verwelkomen

Zaterdag 12 november is het zover. Dan komt de goedheiligman naar onze stad. Er worden volop voorbereidingen getroffen om de Sint en zijn Pieten en alle bezoekers gastvrij te onthalen in Harderwijk. 

Huisregels intocht Sinterklaas

De afgelopen jaren varen er steeds meer bootjes mee in de feestelijk optocht. Omdat dit jaar ook de Vissershaven versmald is, zijn er enkele huisregels opgesteld om alles veilig en vlot te laten verlopen. Wilt u meevaren of bent u aanwezig tijdens de intocht, houdt u dan rekening met de huisregels zoals hieronder vermeld.

De Markt en de route van de haven naar de Markt zijn op zaterdag 12 november van 07.00 uur tot 18.00 uur aangemerkt als Evenemententerrein. Komt u met een eigen boot naar de intocht dan moet u er rekening mee houden dat de Vissershaven ook officieel evenemententerrein is met zijn eigen specifieke gedrags/vaarregels.
 
Schippers dienen te weten welke algemene regels er gelden. Daarnaast zijn onderstaande specifieke vaarregels in overleg met de organisatie en de politie opgesteld. Elke schipper is verantwoordelijk voor de veiligheid van het schip en de opvarenden.
 

Huisregels intocht sinterklaas

•        Aanwijzingen van de havenmeester, toezichthouders en politie dienen strikt opgevolgd te worden.
•        Invaren in de Vissershaven is verboden na 11.00 uur. Nadat de stoomboot is afgemeerd mogen volgboten de Vissershaven invaren.
•        Kom niet tussen de toezichthoudende vaartuigen en de boot van Sinterklaas.
•        Het is tijdens de intocht niet toegestaan af te meren in de Vissershaven voor het afzetten van passagiers op de kade.
•        Voor kinderen is een zwemvest verplicht.
•        Overvolle boten worden verwijderd. Uitgangspunt is dat iedereen een zitplaats aan boord heeft.
•        De schipper dient rondom vrij zicht te hebben vanuit de stuurpositie.
•        Kinderen mogen niet zitten op de brugleuningen en kaderanden.
•        Op bruggen en bruggedeeltes waar afzetlinten hangen geldt een staverbod.
•        Geluidsoverlast door versterkte muziek en het veroorzaken van hinderlijke golfslag is niet toegestaan.
 

Meer informatie

Naast de huisregels zijn de voorschriften uit de APV van toepassing als de aanwijzingen van de vergunninghouder. Wilt u daar meer over weten, kijkt u dan op www.harderwijk.nl.
 
Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de Stichting Vrienden van Sinterklaas Harderwijk via www.sinterklaasharderwijk.nl of met de gemeente Harderwijk via tel. 411 911.

 

Ook na zaterdag zijn er Harderwijk leuke Sinterklaas activiteiten, zoals het Pietenhuis en is Harderwijk nog drie maanden lang te bewonderen in winterse sferen.

Kijk voor informatie op www.sinterklaasharderwijk.nl.