Klavertje Vier, Wandelgesprek en oncologische nazorg door Care for Cancer bij De Maretak

Stichting De Maretak in Harderwijk is een samerwerking gestart met Allerzorg- Care for Cancer. In het inloophuis De Maretak in Harderwijk worden verschillende dingen georganiseerd voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. 

Samen met Care for Cancer is er nu oncologische na(ast)zorg, Klavertje Vier en het Wandelgesprek.

Oncologische na(ast)zorg
Veel mensen ervaren na de diagnose en behandeling van kanker veel steun om hen heen. Ze zijn vooral bezig met overleven. Wanneer de eerste fase van behandeling voorbij is en over wordt gegaan op langdurige medicatie en minder contact met zorgverleners, ervaren velen dat het leven niet meer is zoals voor de ziekte. Care for Cancer wil deze mensen graag ondersteuning bieden, onder andere door mentale ondersteuning, omgaan met vermoeidheid, angst voor terugkeer en nog veel meer. Dit doen zij door gesprekken, die afhankelijke van de zorgverzekering 5 tot 10 keer worden vergoed. Deze gesprekken vinden op woensdagochtend één keer per twee weken plaats en één keer per twee weken op de vrijdagmiddag.

Klavertje Vier
Klavertje Vier bestaat op dit moment uit vier vrouwen die eens in de maand samenkomen om te praten over een bepaald thema dat hen bezighoudt rondom hun ziekte. Het met elkaar in gesprek gaan over de impact van kanker zorgt voor herkenning en erkenning. Tijdens de gesprekken sluiten ook een begeleider en een gastvrouw aan. De Maretak en Care for Cancer zijn op dit moment plannen aan het maken voor een nieuwe klavertje vier-groep.

Wandelgesprek
Een derde activiteit die wordt georganiseerd door De Maretak in samenwerking met Care for Cancer is het wandelgesprek. Hier kunnen mensen die kanker hebben (gehad) al wandelend hun gedachten en gevoelens ordenen en delen. Marianne Schoonhoven, consulent voor Care for Cancer, zal meelopen. De wandelingen vinden plaats op afspraak en worden vergoed door de zorgverzekering. De data zijn woensdagmiddagen op 6 en 20 oktober en vrijdagochtenden op 1, 15 en 29 oktober.  
 
Voor meer informatie of aanmelding van één van deze activiteiten kun je mailen naar [email protected] of bellen naar 06-41829887.