Klankschalenconcert in Centrum de Zin

Ben Noorloos geeft deze dinsdagavond 16 juni een klankschalen(lig)concert in centrum De Zin.
 

Voor dat concert maakt Noorloos gebruik van tientallen klankschalen, deels van een legering van staal, koper, goud, zilver en tin en deels van zuiver kristal. Noorloos volgde speciaal voor het bespelen van de klankschalen een opleiding bij een sjamaan in Baarn.

De tonen en klanken die hij weet op te wekken, kun je volgens hem het beste vergelijken met een soort massage: “Het geluid ontspant je lichaam, geeft rust.

Door de lagere spierspanning worden afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd. Ik merk ook dat mensen heel makkelijk wegdromen. Meestal kom je in een hele blije gemoedstoestand en heeft het een verkwikkend effect.  Het is een unieke ervaring van rust, ontspanning en balans”, omschrijft Noorloos zijn concert. Zóveel ontspanning zelfs, dat de muziekmaker de deelnemers aanraadt een matje, dunne matras en een dekentje mee te nemen, zodat ze het concert daarop liggend kunnen beluisteren.

Het concert in De Zin (hoek Verkeersweg-Stationslaan) begint dinsdagavond om 19.30 en duurt tot 21.30 uur. De entree, inclusief koffie of thee bedraagt 15 euro.