Kick off van de Textiel Race op CBS de Parel in Hierden

De gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Hattem organiseren in samenwerking met textielinzamelaar Climpex en Rova de Textiel Race.

De aftrap in de gemeente Harderwijk was woensdagochtend 13 maart op CBS de Parel in Hierden

Beer van de organisatie Textiel Race verzorgde een gastles voor leerlingen van groep 6 en wethouder Edwin Enklaar legde de kinderen uit hoe belangrijk het is om textiel te repareren, kleding door te geven aan anderen of her te gebruiken.

9 klassen op basisscholen op de Noord Veluwe gaan met elkaar de strijd aan om het meeste textielafval te verzamelen. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van oud en kapot textiel. En dat dit leuk, leerzaam en gemakkelijk is! De klas die de meeste punten heeft verdiend, wint een prijs.

Help de leerlingen aan oud textiel
Er doen 10 basisscholen uit de Noord-Veluwe mee. Na een gastles zamelen deze basisscholen in de komende weken zoveel mogelijk textiel in. Ook buurtbewoners kunnen de kinderen helpen! Zij mogen hun oude textiel aanbieden op www.textielrace.nl. Leerlingen halen het textiel dan aan huis op. Ingezamelde kleding wordt gerecycled of hergebruikt. De Textiel Race Noord-Veluwe vindt plaats van 18 maart tot 11 april. 

Een betere wereld begint in uw kledingkast
Elk jaar belandt er 10 kilo textiel per Nederlander in de restcontainer en wordt verbrand. Of de kleding blijft jaren in onze kasten hangen zonder dat we deze aantrekken. Zonde! Want onze kleding kan vaak prima hergebruikt of gerepareerd worden. Textiel dat wel wordt ingezameld in inzamelcontainers raakt vaak vervuild. Dit komt omdat mensen vies en nat textiel in de container gooien

Textiel Race 2024 CBS de Parel Hierden