Keuze turners Olympia Harderwijk in de prijzen

Zaterdag 30 november vond de 1e plaatsingswedstrijd turnen heren plaats in Enschede. Hier deden 9 turners van Olympia Harderwijk aan mee.

Jongens turnen Olympia Harderwijk

Voor 6 jongens was dit de eerste keer dat zij in het keuze oefenstof uitkwamen. Dit is vaak een grote en moeilijke stap.

Maar toch hebben de mannen het heel goed gedaan en wisten zij zelfs prijzen mee naar huis te nemen. Bij de jeugd turners was het goud voor Jin Brandsma. Hij turnde netjes wat niet alleen veel complimenten van jury en publiek opleverde maar dus ook een 1e plek.

Wessel Brands wist in deze categorie het brons mee naar huis te nemen. Hank Hendrikx stond net niet op het podium en werd 5e. Rowan van het Hul 9e, Milan Heldoorn 12e, Daan Haitsma 17e. Jongens die in de prijzen zijn gevallen zijn al zeker van een finale plek. De jongens turnen in februari nog een tweede plaatsingswedstrijd. .Zijn ze nu nog niet geplaatst hebben zij in februari nog een 2e kans. Deze 2e kans is ook voor Rafael Captijn. Hij heeft momenteel een gebroken hiel en kon deze wedstrijd dus niet turnen.

Ook bij de junioren was er een Harderwijks podium. Jonathan Porteous won zilver en Laurens Bos brons. Beide turners zijn enorm gegroeid en kunnen meer elementen dan vorig jaar en dit heeft dus geleid tot prijzen. Bij de junioren werd Delano Landvreugd 7e. Hij moet nog flink gaan werken aan zijn D score. Wanneer dit lukt kan hij ook zeker het podium halen. Ook Hij heeft een tweede kans in februari.