Keti Koti Harderwijk 2023

Vrijdag 30 juni zal een gezamenlijke herdenking worden gehouden en zaterdag 1 juli worden in het Plantagepark diverse activiteiten georganiseerd. Bekijk het programma hieronder.

Het Comité Keti Koti Harderwijk, opgericht in oktober 2022 door Diana Codfried en Lucelle Comvalius, heeft het genoegen u te informeren over activiteiten rondom het Herdenkingsjaar van het einde van de Slavernij 1863/1873’

Op 1 juli 2023 vieren ze dat in Suriname en de Caraïbische eilanden de slavernij werd afgeschaft. Bibliotheek Noordwest Veluwe, Gerda Lenten – Havertong en Mieke Brons van IQbus Harderwijk, Dave Ensberg -Kleijkers (in samenwerking met CCNV Harderwijk), Guillaume Pool en Collins Kwashi verleenden / verlenen hun medewerking aan activiteiten in Harderwijk over de bewustwording van het slavernijverleden.

In aanloop naar de gezamenlijke herdenking op 30 juni en de viering op 1 juli zijn nog verschillende activiteiten gepland. In de Openbare bibliotheek van Harderwijk wordt op 21 juni 2023 de finale van het project ‘Slavery Past’ door kinderen gepresenteerd in samenwerking met IQbus Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Op 25 juni 2023 zal Crystal Hassell, theatermaker, haar Lecture performance geven genaamd: ‘Alleen maar goedbedoelde mensen’. De voorstelling vindt plaats in MFC de Roef. Een scherpe, humoristische en soms aangrijpende monoloog waarin Crystal vertelt over haar afkomst en de reacties die dit om haar heen oproept. De toegang is vrij. Zie voor het hele programma: www.ketikotiharderwijk.nl

Op 30 juni 2023 zal de herdenkingsceremonie worden gehouden in het Stadsmuseum te Harderwijk in aanwezigheid van Martijn Pijnenburg, wethouder van de gemeente Harderwijk. Dichter en spokenwordartiest Gershwin Bonevacia zal een voordracht geven. De avond zal worden afgesloten met het uitdelen van het traditionele gerecht Heri Heri en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek gaan.

De viering op 1 juli in het Plantagepark zal op feestelijke wijze worden geopend door Burgemeester Harm-Jan van Schaik en Minister Christianne van der Wal. 

Er zijn deze dag diverse activiteiten georganiseerd. De muzikale line-up: DJ Latin Pro, Dude Entertainment, Franklin Caesar Breeveld en Frank Ong-Alok, DJ Latin Pro, Surinaamse Muziekformatie 5ive Star, Obang & Jochem ism U-Create, Salsaband Pimiento, Dj Lash.

De herdenking en viering Keti Koti / afschaffing slavernij in Suriname en de Caraïbische eilanden is tot stand gekomen met samenwerking van: 

Mondriaan Fonds
NiNsee
Gemeente Harderwijk
Stad als Podium
Stadsmuseum Harderwijk
Stichting Rondeel
Historische Vereniging Herderewich
Bibliotheek Noordwest Veluwe
Surifood 
Burger Weeshuise.a.

Programma

11.00-11.05: Welkom door de voorzitter
11.05-11.20: Speeches van Burgemeester Harm-Jan van Schaik en Minister Christianne van der Wal
11.20-11.50: Bigi Spikri olv Samba@Sea
11.50-12.30: DJ Latin Pro
12.30-13.00: Dude Entertainment
13.00-14.00: Franklin Caesar Breeveld en Frank Ong-Alok
14.00-14.15: DJ Latin Pro
14.15-15.30: Surinaamse Muziekformatie 5ive Star
15.30-16.00: Obang & Jochem ism U-Create
16.00-17.00: Salsaband Pimiento
17.00-18.00: DJ Lash

Samen creëren ze een dag vol inspiratie, gezelligheid, ontmoetingen en feestelijke momenten. Ze kijken ernaar uit je te verwelkomen. Trek je meest kleurrijke of traditionele outfit aan, ze zien je graag op het festival in het Plantagepark in Harderwijk.

Keti Koti Harderwijk

 

Stad als Podium Harderwijk

Adresgegevens


Harderwijk

Meer info