Kennismaken met Mindfulness

In Centrum de Zin start de workshop ‘Kennismaken met Mindfulness’. 

De deelnemers leren om meer ‘in het hier en nu’ te zijn. Riet Noorlag geeft de workshop.

Noorlag was jarenlang mindfulness-trainer binnen de GGZ. “Ik wil mensen leren om in deze snelle en hectische tijd stil te staan, even alles stop te zetten en op te merken wat er op dit moment is”, legt ze uit Wat is het geheim van Mindfulness? Waarom gaan mensen zich er zoveel beter door voelen? “In de eerste plaats is het een training om meer in het hier en nu te zijn.

In het dagelijks leven zijn we met onze gedachten vaak in het verleden of de toekomst. Veel dingen doen we automatisch”, vertelt Riet. “Door je te concentreren op alles wat er gebeurt in het nu, onderbreek je die gedachtenstroom en geef je jouw hersenen iets anders te doen.
Tegelijkertijd worden je ervaringen een stuk levendiger en intenser door er je volle aandacht aan te schenken. Wie aandachtig leeft, heeft zo meer oog voor het kleine geluk”. ‘Mindfulness is een bijzondere manier van omgaan met wat op ons afkomt”, vindt Riet Noorlag. Mindfulness vindt zijn oorsprong in - en heeft kenmerken van - het boeddhisme.

In de kennismaking wordt niet ingegaan op het boeddhisme: Riet beperkt zich tot de aandachtsoefeningen. Pak nu de kans om bewust te worden van de wijze waarop jij jouw gedachten en gevoelens en daardoor je stress in stand houdt.

Maak nu kennis met Mindfulness op woensdag 21 oktober: 20.00 uur tot 21.30 uur en woensdag 28 oktober: 20.00 uur tot 21.30 uur.  De avonden worden gehouden in Centrum de Zin (hoek Verkeersweg-Stationslaan). De zaal gaat om 19.30 uur open. Kosten: 7,50 euro per avond of drie avonden voor 20 euro. Aanmelden kan via [email protected]