Kennisgeving Beleid vergunningverlening kleine evenementen en muziekgeluid in de buitenlucht

De burgemeester respectievelijk burgemeester en wethouders hebben op 14 juni 2016 het Beleid vergunningverlening kleine evenementen in de buitenlucht en het Beleid vergunningverlening muziekgeluid in de buitenlucht vastgesteld. 

Op grond van het nieuwe beleid vergunningverlening kleine evenementen kunnen er meer evenementen via een melding worden afgedaan, zoals kleinschalige wijk-, school-, verenigings- of kerkelijke activiteiten op een openbare plaats.

Daarnaast wordt een pilot gehouden waarbij het mogelijk wordt om kleinschalige evenementen vergunningsvrij en meldingsvrij toe te staan. Hierbij moet worden gedacht aan spontane kleine muziekvoorstellingen. 

Op grond van het nieuwe beleid vergunningverlening muziekgeluid worden de geluidsnormen bij evenementen eenduidiger en duidelijker. Het aantal dagen waarop evenementen met geluid kunnen worden gehouden is losgelaten en vervangen door een maximaal aantal per week of per maand. Voor de gehele gemeente geldt de standaardnorm van 70 decibel, voor een paar specifieke locaties is een geluidsniveau van 80 decibel toegestaan. Het beleid treedt na bekendmaking in werking en ligt vier weken ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Gerarda Keizer: 0341 411 255