Ken jij iemand die dit jaar het Jeugdlintje verdient?

Zoektocht naar kinderen en jongeren die dit jaar in aanmerking komen voor het Harderwijks Jeugdlintje is van start gegaan. Ken jij iemand in de leeftijdscategorie van 6 t/m 23 jaar die een voorbeeld is voor leeftijdsgenoten? En het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden. Meld hem of haar dan aan!

 Harderwijks Jeugdlintje is een onderscheiding voor jeugdigen/jongeren die vrijwillig helpen aan een mooier, fijner en beter Harderwijk of Hierden 

Bijvoorbeeld iemand die al een lange tijd vrijwilligerswerk doet voor een organisatie of sportvereniging, iemand die (thuis) mensen met een handicap of ziekte helpt. Een leerling, lid of kerkganger die heel betrokken is bij school, vereniging of kerk? Of een jonge mantelzorger die langdurig voor een ziek familielid zorgt. Een kind dat een ‘kleine’ heldendaad heeft verricht of vaak boodschappen doet voor de buurvrouw? Het hoeft niet heel groot te zijn; ‘’Het zijn juist de kleine dingen die het doen!’’
                                                                                                                
Ken je zelf een jongere die hiervoor in aanmerking komt?
Meld hem of haar dan vóór 1 november aan. Je kunt daarvoor het formulier invullen op harderwijk.nl/jeugdlintje. In het formulier beschrijf je de reden van aanmelding. Vragen over het Jeugdlintje? Mail dan gerust naar [email protected].
 
Wat gebeurt er na aanmelden?
Alle inzendingen worden na 1 november beoordeeld door een speciale jury. Deze bestaat uit burgemeester Harm-Jan van Schaik (voorzitter), Abel Al Temimi (winnaar Jeugdlintje 2021), Guido van Beusekom (adviseur Burgerschap), kinderburgemeester Sem van de Glind en kinderwethouder Ivy Nigro. Bij het beoordelen wordt gelet op de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling van de verdiensten voor de gemeente Harderwijk en de voorbeeldfunctie naar anderen. De gemeentelijke onderscheiding zal medio november worden uitgereikt.

Jeugdlintje 2022