Jubilea bij Harderwijks Mannenkoor

Gelukkig weer een nieuwjaarsreceptie bij het Harderwijks Mannenkoor (HMK). Dit lag stil door Covid-19. Voorzitter Jan ter Steeg verontschuldigde de Harderwijkse burgemeester Harm-Jan van Schaik, al 10 jaar beschermheer, had andere verplichtingen.

Ter Steeg memoreerde het jaar 2022 met drie prachtige concerten onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra

Hij ging in op het ledenverloop en roemde het werk van de vele commissies. Zo ook die van de jubileum-commissie – ter ere van het 100 jarig bestaan – met vele activiteiten voor de boeg. De receptie trapte af met de onthulling van het jubileum-logo. Het oudste en het jongste lid, respectievelijk de 89 jarige Frits Bosch en de 50 jarige Joris Vernooij, speldden elkaar de jubileum-button op. Het Harderwijks Mannen Ensemble reikte nog eens een flink sponsorbedrag aan.  

Een zestal leden vierde hun jubileum en ontving een oorkonde met jaarspeld. Ze werden met bloemen aan hun partner afzonderlijk in het zonnetje gezet. Hans Koornstra trad op 35 jarige leeftijd 40 jaar geleden al toe tot het koor. Deze koor-meedenker vervulde vele functies waarbij de koorreizen naar Boepapest, Londen etc. tot zijn verbeelding spreken. Twee anderen waren 25 jaar lid: oud-bestuurslid en oud-PR-lid Hans de Fluiter (verzorgt nu de donateurs) en de huidige webmaster en oud-initiatiefnemer van de Anjercollecte voor het koor Ben Wiersema. Drie leden telden 10 zangjaren: oliebollen medewerker Gerrit Rijken, de oud-penningmeester (7 jaar) Marten van Zandbergen en de altijd goedgemutste 2e tenor Rick Alders. De laatste was door persoonlijke omstandigheden niet op de recpetie aanwezig. De receptie sloot na 3 uur af, na een bingo met liedjes uit de oude doos.

Harderwijks Mannenkoor Jan ter Steeg
HMK-voorzitter Jan ter Steeg

Harderwijks Mannenkoor
Ontwerper Sam Schaftenaer en knutselaar Martin van Elst

Harderwijks Mannenkoor
Jongste lid Joris Vernooij en oudste lid Frits Bosch

Harderwijks Mannenkoor
Ben Wiersema, één van de jubillarissen, met zijn partner Fieke

Harderwijks Mannenkoor jubilarissen 2023
Jubilarissen van vlnr Hans de Fluiter, Ben Wiersema, Hans Koornstra, Gerrit Rijken en Marten van Zandbergen.

Harderwijks Mannenkoor
Rick Alders

Foto’s André in ’t Anker