Jongeren niet gehoord, VVD teleurgesteld

Het proces van het ontwerp van de nieuwe skatebaan aan de Parkweg is al geruime tijd op weg, maar pas op dinsdag 4 oktober kregen de skaters zelf de kans om naar de eerste tekening te kijken en hier hun mening hierover te geven. “Veel te laat natuurlijk!” zegt Wessel Petersen, fractievertegenwoordiger van de VVD. 

Een grotere groep skaters had vanaf het begin bij het ontwerp betrokken moeten worden, zo had het ontwerp beter bij hun wensen gepast. Voegt de jonge VVD’er toe.

Hij heeft met een grote groep gebruikers van de skatebaan gepraat en zij geven aan graag hun mening te willen delen. De twee skaters die wel betrokken zijn bij het ontwerp geven aan weinig van hun ideeën terug te zien. “We kunnen daarom wel stellen dat de burgerparticipatie rondom de nieuwe skatebaan mislukt is” aldus Wessel. Dit heeft als gevolg dat de wensen van de skaters en het ontwerp dat er nu ligt, veel van elkaar verschillen.

De skatebaan moet een plek zijn waar jongeren zich fijn voelen en waar zowel ervaren als minder ervaren skaters veel plezier kunnen beleven. Zeker omdat er voor jongeren in deze leeftijdsgroep nog niet veel faciliteiten en ontmoetingsplekken zijn.

Om deze redenen stelt de VVD Harderwijk-Hierden in de komende dagen schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil van hen horen waarom het traject op deze manier verlopen is, maar vooral ook wat zij gaan doen om alsnog te zorgen dat er een skatebaan komt naar wens van de jongeren. Zij zijn tenslotte de groep waar het hier om gaat.

Skatebaan Harderwijk