​Joep Christiaanse (26) uit Hierden gaat sportieve uitdaging aan voor het goede doel

Joep Christiaanse uit Hierden is hard aan het trainen voor een fantastisch doel. Op 20 juni 2021 gaat hij namelijk de IRONMAN 70.3 van Luxemburg doen. Dit betekent dat hij op door drie verschillende landen zwemt (1,9 km), fietst (90 km) en rent (21 km). Hij doet dit allemaal voor het goede doel: Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa.

KiKa richt zich op het verhogen van de genezingskans van kinderkanker, voornamelijk door wetenschappelijk onderzoek te financieren. Met dit initiatief wordt een kwetsbare groep van de samenleving (kinderen) geholpen bij hun strijd tegen een vreselijke aandoening (kanker).

Het komende half jaar gaat Joep alles op alles zetten om dit project tot een groot succes te maken. Hij wil 4.250 euro ophalen voor KiKa en daarom zoekt hij sponsoren die een bijdrage willen doen. “Zonder jullie support haal ik de finishline niet. Helpen jullie ook mee?”, laat Joep op zijn sponsorpagina weten.

Over Joep
“Mijn naam is Joep en ik ben 26. Naast mijn werk ben ik een sportfanaat. Het liefst ervaar ik veel variatie in mijn sporten. Daarnaast ben ik erg gedreven en werk ik graag van de ene naar de andere sportieve uitdaging. Zo heb ik mij door de jaren heen bezig gehouden met onder andere: tennis, voetbal, roeien, hardlopen, fietsen en zelfs braziliaans jiu jitsu.

Om aan mijn brede sportbehoefte te voldoen, zet ik sinds afgelopen zomer mijn zinnen op de triathlonsport. Mijn passie voor sport en mijn streven om de mensen om mij heen te helpen, brachten mij naar KiKa Extreme. Door namens KiKa deel te nemen aan de IRONMAN 70.3 van Luxemburg ben ik onderdeel van iets groters dan mijzelf. Dat vind ik prachtig”.

Extra uitdaging: 100% plant-based
Naast het trainen voor de Ironman, gaat Joep ook nog een uitdaging aan, hij stapt over op een 100% plantaardig dieet. “Van huis uit ben ik een vleeseter, maar om aan mezelf en anderen te bewijzen dat het mogelijk is om sportieve topprestaties te leveren met een veganistische levensstijl, maak ik dit onderdeel van mijn voorbereiding op de IRONMAN 70.3 van Luxemburg”.

Volg de reis van Joep!
Wil je op de hoogte blijven van alle ervaringen van Joep? Hij deelt regelmatig een verslag van zijn voorbereidingen via verschillende kanalen:
- Volg de trainingen via Strava: https://www.strava.com/athletes/37612231
- Volg zijn voortgang via Instagram (https://www.instagram.com/jchristiaanse) en LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/joep-christiaanse-692b9111b)
- Bekijk de sponsorpagina: https://www.kikaextreme.nl/joep-christiaanse-ironman-703-luxemburg-2021

Joep Christiaanse