Jeugdlintje 2023 voor de 10-jarige Daan van Ommen uit Hierden

De tienjarige Daan van Ommen uit Hierden heeft maandag 20 november het Jeugdlintje van de gemeente Harderwijk gekregen. Burgemeester Jeroen Joon en wethouder Maarten Reckman waren aanwezig op basisschool De Parel in Hierden om hem deze onderscheiding te geven.

Ieder jaar rond 20 november (de Dag voor de Rechten van het Kind) reikt de gemeente Harderwijk het jeugdlintje uit aan een jonge inwoner – tussen de 6 en 23 jaar – van de gemeente, die iets bijzonders heeft gedaan voor anderen

Dit jaar is dat dus Daan van Ommen. Samen met zijn moeder heeft Daan afgelopen zomer een wandeling gemaakt. En niet zomaar een wandeling. Daan liep 374 kilometer van West- naar Oost-Nederland om geld in te zamelen voor onderzoek naar epilepsie. Dit deed hij omdat hij iets wilde doen tegen de aandoening van zijn broertje. Inmiddels heeft hij met zijn actie al meer dan € 22.500,- opgehaald. Daarnaast zorgde hij ervoor dat epilepsie in de regionale en landelijke media weer onder de aandacht kwam.

Jeugdlintje Daan van Ommen Harderwijk 2023
(ouders en broertje Mink)
 
Volgens de jury is Daan met zijn actie een voorbeeld voor jongeren en ouderen in Harderwijk en Hierden. Deze bijzondere prestatie verdient dan ook het Jeugdlintje 2023.

Daan van Ommen jeugdlintje Harderwijk 2023
Wethouder Maarten Reckman, burgemeester Jeroen Joon en Daan van Ommen)

Na het officiële gedeelte stonden de leerlingen van de school op het schoolplein Daan op te wachten met vlaggetjes. 

Daan van Ommen jeugdlintje 2023 Harderwijk

Lees ook: Daan (10) steekt Nederland dwars over voor z’n broertje Mink