Jan en Coby van Os - Tromp 60 jaar getrouwd

Maandag 30 oktober viert het echtpaar Van Os-Tromp hun 60-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Enklaar bracht het echtpaar op maandag 30 oktober een felicitatiebezoek.

Jan & Coby van Os-Tromp 60 jaar getrouwd!

Hoe het allemaal begon. Jan van Os is geboren op 1 augustus 1940 in Capelle aan de IJssel. Jan, de oudste van vier, als dienstplichtige in militaire dienst ging van Venlo naar Legerplaats Ermelo.

Coby Tromp is geboren op 17 april 1940 in Harderwijk. Zij groeide, de middelste van vijf dochters, op in een echt ondernemersgezin in de Schoenmakersstraat. In die tijd liep zij samen met haar vriendin vaak rondjes in de Binnenstad van Harderwijk. Zo kwamen Coby en Jan elkaar tegen bij de Boterlap op 31 augustus 1960 en Jan vroeg aan Coby “mag ik je naar huis brengen?”.

Op 5 augustus 1961 zijn zij verloofd. Op 30 oktober 1963 zijn Jan & Coby getrouwd in de Grote Kerk en daarna was het feest bij de Boterlap. Jan ging werken bij R.V.S. en Coby heeft jaren gewerkt bij Van Swaay in Amersfoort. In 1967 werd hun zoon Henk geboren in het Pius Ziekenhuis en drie jaar later werd in 1970 hun dochter Sylvia geboren in het Boerhaave Ziekenhuis.

Jan werd projectontwikkelaar en runde zijn eigen bedrijf en Coby startte in 1975 Boetiek Exclusive in de Donkerstraat 28. De Boetiek liep zo goed dat ze moesten verhuizen naar een groter pand, de Middenstandsbank Donkerstraat 44-46. Daar werd bruidsmode, damesmode, kinderkleding, stoffen en fournituren verkocht. Jan ging Coby meehelpen en stopte met zijn bedrijf. Ondertussen werd dit pand weer te klein en verhuisden zij naar de Donkerstraat 29 en veranderden de naam in Mode Exclusive. Zij gingen verder met dameskleding en schoenen.

Door de jaren heen kwamen de kinderen met hun partners (Henk & Monique en Sylvia & Thijs) bij hun werken en namen de kinderen het bedrijf in 2005 over. Jan en Coby hebben vier kleinkinderen, drie jongens en één meisje en later kwam de vriendin van hun oudste kleinkind erbij.

Jan en Coby zijn ondertussen verschillende keren verhuisd binnen Harderwijk en Hierden en wonen nu in de Wethouder Jansenlaan 326. Hier wonen zij fijn met super uitzicht over het Wolderwijd en de mooie stad Harderwijk. Zij houden van cruisen, bridgen, uiteten gaan en een terrasje pakken. Het liefst met het gezin en met vrienden. Ja, ze worden een dagje ouder en Coby is nu de mantelzorger van Jan en ze zijn nog steeds verliefd!

Echtpaar van Os Tromp 60 jaar getrouwd